'Роскосмос': Старт на проекта за окололунна база може да бъде даден през септември

http://www.spacenewsbg.com/news/09/April/2017/4725

Решението за начало на проектните дейности по създаването на международна около лунна платформа / станция , се планира да бъде прието на съвещанието на директорите на космическите агентства , което предварително е запланирано за септември тази година , това е заявил в интерю за РИА Новости зам директора на 'Роскосмос' по международната дейност Сергей Савелиев.

Започва Националната библиотечна седмица в САЩ

http://azcheta.com/zapochva-natsionalnata-bibliotechna-sedmitsa-v-sasht/

Началото на 60-то юбилейно издание на Националната библиотечна седмица в САЩ бе обявено в неделя. Кампанията ще продължи до 15 април и ще премине под мотото „Библиотеките се променят“, съобщават организаторите от Американската библиотечна асоциация (ALA). В няколко поредни дни ще бъдат поставени различни акценти на празненствата – в понеделник ще бъде представен Докладът за...

Европейска енерГЕПИйна лупа

http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/04/09/evropeiska-energepiina-lupa.1520725

Европейската комисия публикува богата и разнообразна статистика за състоянието и развитието на енергийния сектор не само за страните членки или континента, но и за цялата планета. Тя дава възможност за задълбочени анализи и полезни извод...

ТВ пералните у нас перат най-добре червено-кафяви петна

http://ivo.bg/2017/04/09/%d1%82%d0%b2-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%83-%d0%bd%d0%b0%d1%81-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b5-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2/

Ако някой гледа повече телевизия от мен, да каже, дали греша. Но от моите скромни наблюдения стигам до извода, че някаква (не)видима сила ( не е ли странно да се вижда, каквато е целта на телевиденията, но уж да не се вижда какво има на заден план), каквато са нашенските телевизии, са запретнали полите, нагазили са в мейнстрима и перат биографии на някои от най-оцапаните персони, символизиращи прихода. Аз така си го наричам: прихода. Пък вие ме коригирайте, ако искате.

За телевизионната центрофуга, която завъртя образа на Сидеров в пералнята си  за изчистване на неговото кафяво зацапване като носител на червено-синьо-бялото знаме на евразийството в България, няма да си хабя клавиатура с цитати. Фактите са толкова крещящи, че и ослепените по византийско-руско почин български пленници на московската пропаганда го забелязват с ушите си от неговите шепнещи до мяукащо скимтене напоследък интервюта.

За рекордно кратък срок Сидеров е прероден във вакло агънце ( направо в символ на невинността в политиката поради битови причини) от телевизиите, които се надпреварват да го карат да блее жално и изобилно като противовес на собствения му вълчи нрав, демонстриран толкова години досега в битността му на знаменосец на евразйската агресивност в българската политика.

Че телевизиите не са сами в този процес на избелване- а и че са производна на политиката, която диктува тази необходимост, става ясно от поредицата изказвания на върховни политически победители, които смятат да си управляват заедно със Сидеров. Най-напред Цветан Цветанов се застъпи като кръстник на Сидеровото прераждане в безопасен, направо тревопасен хищник, като подкрепи телевизионната версия на самия Сидеров, според която е минал под дъгата  и на политическа диета поради факта, че е станал баща.

Бащата на финансовата политика на ГЕРБ Владислав Горанов се присъедини към същото тълкувание на чудото, заявявайки пак по телевизионна линия, че невероятната метаморфоза ( да не се бърка с метамфетамините) на Сидеров се дължи на бащинството му.  Какво единство ( “творчество и красота”, както би казала др. Людмила Живкова, дъщеря на  Тодор Живков, кумир на Бойко Борисов)!

Казано в скоби: въздържам се (напоследък) от затормозяване на читателя с линкове, които да илюстрират тезата ми. Причината е изобилието на доказателствата, които всеки читател ( щом чете този текст) може да провери.

Телевизионните перални обаче въртят не само това кафеникаво бельо, оказало се чисто ново за нуждите на коалиционната политика на задаващата се рециклирана власт на Борисов. Упорито центруфигират носталгията и по семейство Живкови, което “малко” се беше поизложило в лицето на по-консервативните българи поради просташките изпълнения на издънката на правешката династия Тодор Славков, готов винаги да си покаже “оная работа” в състояние на голям, спонсориран от малкия екран запой.

Славков, досущ като Сидеров, също бил преживял прераждане в поведението си. Вече не близвал, не изневерявал ( и не си показва оная работа по телевизора при първа възможност, както правеше и младият Сидеров още преди четвърт век, позирайки за едно списание срещу доста доста по-малък хонорар от Малък Тошко в тлевизионните реалита). Показват ни го вече като голяма, чисто нова работа. И как е станало това? Ами по същия начин като при Сидеров. Вече бил баща и се променил.

Някой да има нещо против катарзиса? Никой не вдига ръка?

Ок. Разбрах. Явно нещо греша. извинявайте за горния текст. Забравете ( какви са ги вършили и ) какво съм написал

Приятно гледане, слушане и послушание.

Share on Facebook

Ангели пазят великденските яйца на Ирена Соколова

http://rumiborisova.blogspot.com/2017/04/blog-post_9.html

Председателят на Жени ГЕРБ спазва традицията и ритуалите, научени от нейната баба

Тази година до великденските яйца в нашия дом ще има и цветнокож ангел. Имам богата колекция от фигурки и различни изображения на ангели - рисевани и бродирани, но последното попълнение са две фигурки, които купих от Аржентина и едната от тях е на тъмнокож ангел. Винаги за Великден боядисваме пъстри яйца. Така е от най-ранното ми детство. Първите ми спомени са някъде от 4-5-годишна възраст. Преди Великден това беше истински ритуал. Обикновено го правехме на двора пред къщата на баба. С нея, със сестра ми и братовчедките първо събирахме листенца и цветчета и всяка от нас се стараеше да откъсне най-красивите. После ги прикрепвахме към сварените яйца и ги увивахме в чорап, а сетне ги потапяхме в боите. Обикновено най-красиви ставаха яйцата с детелинки. Намирали сме даже четирилистни. Най-красиви ставаха яйцата на тази от нас, която е откъснала най-хубавите листчета и цветя.


Сама започнах да боядисвам яйца, когато станах семейна и се отделих от родителите си. В нашето домакинство правех всичко, което бях научила от баба, но и вече по-модерни неща. По същия начин, както го правеше баба и аз съм предавала традицията на моите деца. С тях също ритуално събирахме листенца и цветенца преди да боядисваме яйцата, но се появиха и пъстрите лепенки. Правех им и яйца с първите букви на техните имена като първо се рисуват с восък или парафин върху горещото яйце, а после то се потапя в боята. Винаги обаче първо боядисваме червено яйце, което всяка година запазваме пред иконата на Божията майка. С това яйце на Великден се червят бузките на децата, за да са румени и здрави, а на челото им се прави кръст, за да е силна вярата им и да се радват на Божията благодат. Омагьосващо е как вярата в Бога се предава на децата през забавлението. Това е най-финия път, който може да се прокара до сърцето на едно дете, така че то да може да повярва в чудото на Възкресението.
Хубав спомен за добро са и декоративните великденски яйца, които правят деца от пернишкото 9-те училище. През последните седем години в навечерието на Великден те организират великденски благотворителен базар в подкрепа на някое нуждаещо се дете. Винаги съм откликвала на поканата им да участвам, а когато не съм успявала съм молила някой да го направи от мое име и затова обичам тези яйца и сувенири, направени с добро сърце от деца за деца .

Позволявам си да отбележа, че и организациите на Жени ГЕРБ в цялата страна, с които съм ангажирана като председател от три години, правят шарени яйца и с великденски зайчета и козунаци ги подаряват на бедни хора и деца в нужда, за да ги зарадват за празника, но това е само един момент от поредицата благотворителни инициативи, които имаме през цялата година. Някои от дамите приготвят и домашни козунаци, защото те са много по-вкусни от серийното производство. Аз самата още не съм се опитвала сама да омеся козунак. За сега разчитаме на моята свекърва, която е много изкусна майсторка и аз не дръзвам да се конкурирам с нея.

На Великден винаги се събираме голямата фамилия и сме заедно на празника. Много хора приемат празниците само повърхностно и рядко се замислят по-дълбоко върху духовните истини, които ни предават те, върху фактите и събитията, които празникът отбелязва. Тази идея за празника, която свързваме със семейството, с подаръците и с масата е външната и повърхностната. Основата и първоизточникът на празника е съществуването на човека чрез Бог. С Възкресението на Иисус Христос настъпва времето на спасението на хората и възможността да получават опрощение за греховете си и това е същността на празника.

Записа: Руми Борисова

standartnews.com

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване