Thalloderma Shop
04/12/17 08:44
(http://ivo.bg/)

Картинки от едно излагане

След като вече се изяви като говорител на служебния премиер Герджиков, тълкувайки какво е искал да каже за “желанието” на президента Радев спешно да се променят правилата за гласуване в чужбина, дясната ръка на Корнелия Нинова на върха на БСП Валери Жаблянов се изказа днес от името на самата Нинова ( която лично не гори от желания да коментира защо е казала “не” на Борисов за поста председател на Народното събрание).

Жаблянов, ако сте обърнали внимание, се движи плътно до Нинова в публичните й изяви. Вижда се от телевизионните репортажи. А “в статично положение” по разни партийни седянки е също така край нея на една ръка растояние. Не ни остава друго, освен да вярваме, че той действително й “знае мислите”.

В този смисъл Нинова явно се бори да адвокатства на руския постоколониален владетел на българската енергетика “Газпром”. Жаблянов бе категоричен днес пред Нова телевизия, че гигантът е невинен за високите цени на газа.

В интерес на истината, чисто технически може и да е прав. Какво ни е виновен “Газпром”, че не искаме да избягаме от неговото насилствено осиновяване? Как , обаче, бащицата “Газпром” постига тази маниакална българска привързаност към неговия газов камшик, е друга тема ( за Жаблянов и компания). По нея другарите и другарките не искат да задълбават, защото е една от мръсните тайни на съзаклятието между онези, които власта си менкат, но руската козина за нищо на света не си дават.

Сега всички те си имат и президент, който без да му мигне окото препоръчва главната руска опорна точка- спекулирането с православието, да стане учебен предмет в училищата. Все едно, че слушаме победилия Волен Сидеров, който беше стигнал до балотаж на президентските избори през 2006 г. Моя милост за малко да му помогне, като зададе въпрос от екрана на БТВ за корумпираността на конкурента му Първанов, но здравите сили не допуснаха истинността на  въпроса да бъде проверена, с което препънаха Сидеров и власт за втори път се укрепи по-прикрития путинофил от двамата в името на предстоящото ни членство в ЕС.

Апропо, признавам вредния си навик да не действам по целесъобразност.Първо питам, после не питам, защо други не питат- защо да го правя, след като всички знаят! Да се питат неудобни неща у нас не е благовъзпитано.

Например? Ами да попитам как да тълкуваме казаното от преговарящите за правителство в момента, според което “имат уверенията на Владислав Горанов” за това, че пенсиите могат да се повишат до 200 лева наесен. КОЙ е Горанов, че да казва дали да има правителство или не?

Как КОЙ? Помните ли онази негова снимка с Пеевски в столично заведение по време, когато Борисов бягаше като дявол от тамян от подозренията за близост с олигарха ( а моя милост нарече три пъти идиот в телефонно обаждане до Нова телевизия заради това, че твърдях обратното)?

Защо Владислав Горанов е златната ябълка за ламята Пеевски

Е, може да съм три пъти идиот, но той колко пъти е лъжец, твърдейки предизборно колко абсурдно било да съуправлява с БСП, а след това предлага на лидера на партията третия в йерархията на държавата пост начело на Народното събрание? Отговорът е публично известен: два пъти се извъртя само по тази линия, предлагайки на Михил Миков същото след изборите през 2014-та и сега на Нинова през 2017-та.

 

Днес вече всички свикнахме и никой не го нарича повече лъжливото пожарникарче. Вълкът е в кошарата и никому това не прави особено впечатление в целия диапазон от морте от лъжи – от Белене до тъжно-радостното блеене на стадото.

 

“Картини от една изложба”, би казал Мусоргски за картинките от излагането на едни “мусори” ( т.е. боклуци, от руски).

 

Както се изрази приживе убитият в Москва опозиционер Борисов Немцов: “ не е срамно да си сред малцинството, срамно е да си в стадото”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване