Thalloderma Shop
04/14/17 07:39
(http://ivo.bg/)

Патриотични комплиМЕНТИ

Не сме чули нито дума на разкаяние от един осъден политик заради ексцесиите му, какъвто е Сидеров, но като компенсация получаваме все по-големи порции комплименти по негов адрес, защото вече бил баща и “балансиран” ( комплиментът за балансирания балансиращ на въжето в днешния цирк “Борисов” е на Владислав Горанов, ковчежникът на съзаклятието). Обърнете внимание: Сидеров говори за себе си като “улегнал” баща (вече), но не се отрича от вакханалиите си, с които дефилираше по безпрецедентен провокативен дори за българската политика начин цяло десетилетие.

Сидеров, който като допълнителен бонус получава обилни снимки на масата на преговорите до дясното коляно на Борисов, не закъсня да върне комплиментите ( не на Горанов, а направо на общия им шеф), хвалейки Борисов, че е израстнал като държавник.

Гербаджиите четкат Сидеров със странниа “аргумент”, че бил опитен , защото от 2005 г. е в парламента. И той отново реагира огледално: Борисов натрупа много опит, казва ехото на човека с егото, което го беше довело до балотаж на мажоритарните президентски избори през 2006-та, но му го спихнаха с едно единствено руско юмручно послание насред централната столична улица “Раковски”. Парадоксално на пръв поглед, но руското юмручно право, приложено тук демонстративно, върна Сидеров в играта точно когато изглеждаше, че наказаният русофил е отстранен да си наляга парцалите нейде в периферията на своята маргиналност.

Странно е да изтъкваш като предимство опитността на Сидеров, без да посочваш точно какъв е опитът му. А той е белязан със заплахи срещу журналистите още от първия миг на парламентарното му нахлуване през онази 2005-та, с налитане на бой на колеги, дипломати, полицаи; с рейдове в редакции и автономни учебни заведения. За проруските му истерии на митинги и шествия в качеството му на знаменосец на флага на чуждата държава, както и за антиевропейските му демонстрации в Москва по повод евроизборите и т.н., да не говорим.

Това е неговият опит, който сега гербаджиите хвалят и изтъкват като капитал за участие в акционерното дружество, което Цветан Цветанов се заканва да управлява България до 2021 година.

България се гърчи толкова години в битката с миналото на десетки хиляди граждани заради мръсното им минало от края на миналия век по времето на комунизма, но за миналото на Сидеров от времето на Бойковизма  с лекота беше издадена индулгенция в името на властта. Така се били стекли обстоятелствата, ни казват от ГЕРБ. Без патриота Сидеров щяло да стане по-зле.

При всички прилики с практиките от времето на Тодор Живков, които самият Борисов олицетворява, размяната на комплименти между новите скачени съдове в управлението на страната ме връща към стария виц за обещанието на вожда от Правец за всички да бъдат осигурени апартаменти. А ехото му отвърнало “ментии, ментии…”.

Та така и с тези компименти-ментии-ментии…

НА СНИМКАТА: Стара любов , ръжда не хваща ( стига да я смазват и лъскат подобващо, за да гръмне като пушката на Чехов в следващото действе от пиесата)

Резултат с изображение за Сидеров, Борисов снимки

 

Ето цитат от парламентарно изявление на “опитния Сидероов” от май 2013 г., когато той се обръща към ГЕРБ със следните думи, подигравайки се на “катарзиса” на Борисов:

„Атака” е тази, която спря вашия път към властта. Личи си, че сте много озлобени, много ви е яд, личи си по вашата агресия. Знам голямата отговорност, с която ме натовари българският народ – да спра връщането на власт на една клика, която ще е обект на прокуратурата.

Всичко това ви плаши, но такъв е животът – имаш моменти на лентички, след това – на катарзис. 

Вашите номера, евтини трикове – преди малко Борисов говореше – вие правите триковете, с които опитвате да саботирате парламентаризма. Няма да успеете. Гарант за този ваш неуспех е “Атака”.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване