Thalloderma Shop
04/23/17 18:50
(http://ivo.bg/)

Путин ще гледа разбита Европа през крив Мак(а)рон

Путин загуби изборите за президент (и) във Франция, където Еманюел Макрон поведе днес и се очертава като безспорен победител на балотажа срещу любимата на Кремъл Марин льо Пен следващата неделя.

От петимата претенденти за ключовия пост в управлението на Франция само Макрон не се подмазваше на Москва. Но тъкмо той е предпочетен от французите. Те разочароваха Путин – точно както направиха и холандците на изборите през март, спечелени от дясноцентристите на Марк Рюте- за огромно неудоволствие на кремълската клика, заложила ( както и във Франция) на чуждомразците и националистите.

Равносметката за една година – по скалата на кремълските предпочитания в Европа, е: 4:2 в хибридния мач на Путин. Той загуби миналата пролет парламентарните избори в Черна Гора и дори в традиционната крепост на руското влияние на Балканите Сърбия, а напоследък в Холандия и във Франция- видно вече днес.

Спечели пропагандно само от гласуването на британците за развод с ЕС, което обаче е съмнителна победа за него като се знае , че тъкмо Великобритания е най-твърдият европейски противник на руските своеволия по света и на самия остров.

В тази класация България се открои като единствената чиста европейска победа на руското влияние: най – напред на президентските избори миналата есен, а на 26 март и на парламентарните. На тях в Народното събрание се настаниха само лоялни на руското влияние партийци.

В България се случи римейк на 1990-та спрямо европейската тенденция. Когато всички бивши европейски колонии на Москва демонтираха съветската пета колона на своя територия, само тук тя спечели изборите и се легитимира в условията на подарената ни ( пак от Кремъл) многопартийна система.

Остава ни европейската утеха, че Путин ще види разбита Европа през крив Ма(а)рон.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване