Thalloderma Shop
05/17/17 08:34
(http://nellyo.wordpress.com/)

ЕС: Facebook и личните данни

На Facebook е наложена глоба от 150 000 евро във Франция. Френският регулатор в областта на личните данни  CNIL  констатира шест нарушения, включително събиране на информация за потребителите за реклама “без правно основание”. Установено е проследяване на потребителите, докато сърфират в мрежата. Потребителите нямат контрол върху използването на личните им данни, според  изявление на регулатора от 16 май 2017. 

FT съобщава, че подобно е становището на регулатора в Белгия, в Холандия е установено разполагане на реклами според заявените сексуални предпочитания, а WhatsApp е глобена 3 милиона евро в Италия – тъй като условията за ползване включват задължително съгласие  за обмен на данни с Facebook, компанията – собственик на WhatsApp. Решението на италианския регулатор е последвало аналогично решение в Германия, където има 35 милиона потребители на WhatsApp. Свое разследване провежда и Европейската комисия.

Френският регулатор работи съвместно с регулаторите в областта на личните данни в Холандия, Германия, Белгия, Испания и др.

Източник FT


Filed under: Digital, EU Law

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване