Thalloderma Shop
05/18/17 15:57
(http://ivo.bg/)

Ще се окаже ли руското посолство в САЩ разположено на ул. “Борис Немцов”?

Марко Рубио загуби  кандидатпрезидентската битка в САЩ миналата година на етапа на номинациите от страна на републиканците, но с един брилиянтен ход е на път да  спечели сърцата на руското опозиционно на Путин малцинство ( и на надяващите се в страни, като България, то да се разраства). Изстрел в бъдещето на една Русия без Путин начело!

По инициатива  на сенатора се очертава руското посолство във Вашингтон да има нова адрес на името на убития на 27 февруари 2015 г. под прозорците на Кремъл основен политически противник на Путин в Русия Борис Немцов.

Комисията по национална сигурност към Сената подкрепи идеята на сенатора от Флорида Марко Рубио “Уисконсин авеню” във Вашингтон да бъде преименувано на “Борис Немцов Плаза”. Така руското посолство може да се окаже на “нов адрес”  именно с това название.

Законопроектът е внесен в камарата на представителите. Очаква се да бъде одобрен.

На ход на финала ще бъде президентът Тръмп, който трябва да узакони промяната.

В контекста на “сложната ситуация”, в която е изпаднал Тръмп по отношение на сипещите се разкрития за руската му връзка, ще бъде особено интересно дали той ще се реши да “услужи” на Путин чрез отказ да одобри законопроекта или обратното: ще го подпише, за да не налива масло в руския огън, на който се пържи вече мандатът му.

НА СНИМКАТА: Борис Немцов като морален победител – символика, която в САЩ са на път да сбъднат

борис-немцов-4_cr

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване