06/09/17 16:33
(http://ivo.bg/)

Как в Русия духат борша

В интернет се завъртя един текст, завъртян така, че да не вземе да обиди с нещо обидчивите руснаци – например руската агресия срещу Украйна е определена в него  неутрално като “събитията” . Познавателното четиво е за нещата, които се предполага, че не знаем за Русия ( да им имам самочувствието на анонимните автори!).

И наистина, моя милост научи прелюбопитната подробност, че в руските ресторанти вече не предлагат борш, а същото нещо, наречено обаче вече супа от цвекло, защото боршът се свързва с Украйна.

Unknown

 

Малоумно по отношение на “Малорусия”? Напротив, напълно в духа на кремълската кръчмарска логика.

Ако не знаете- Украйна нападна вероломно Русия с лилави човечета ( в цвета на цвеклото), възползвайки се от хаоса в Москва по време на протести, предизвикани от отказа на Китай да изкупи и останалата част от Сибир, т.е. повече от 70 на сто от територията на Русия ( макар това да предстои неминуемо). После Украйна организира мълниеносен референдум на заграбената руска терирория и я анексира, подстрекавайки украинското малцинство в Русия да грабне оръжие и да започне бойни действия срещу законната руска власт чрез украйнско опълчение, въоръжено със самоделни танкове, артилерия и ракети, способни да свалят малайзийски пътнически самолети.

Е, как да не забрани тогава Русия борша като такъв?

По този повод смятам за редно в Русия да забранят и Киевския котлет ( от пилешко ли беше или от свинско- вече съм забравил кой беше Московски и кой-Киевски, толкова непростимо се бяха слели в една съветска симбиоза в менюто на ресторант “Крим” в София).

Ще бъде добре и напълно основателно руското посолство да връчи протестна нота в София срещу факта, че все още изобщо има такова нещо като ресторант “Крим” в българската столица. Истинското му название вече трябва да е “Кримнаш”. Още по-сладко ще бъде с тази задача да се заеме палавата Мария Захарова, която обича да танцува казачок в качеството си на говорител на външното министерство напук на всички врагове, които си мислят, че в руската дипломация работят само някакви си кисляци ( като посланик Кисляк във Вашингтон, който вгорчи живота на президента Тръмп с изтеклите в медиите пикантни подробности около контактите му с обкръжението на милиардера-президент).

Преди всичко обаче е време Русия да се преименува на Ия, защото Рус е названието на онова държавно образувание в Киев, от което векове по-късно възниква руската империя ( по времето на Петър Първи в началото на 18 век). Преди това тя е била Московия. Ако се премахне Рус в знак на протест срещу украинската агресия, остатъкът Ия ще бъде кратко и ясно описание на истината: Империя, съкратено Ия.

Друга империя в наши дни не съществува и като се каже империя, се подразбира именно държавата със сложното и компрометирано от украинските агресори название  Руска федерация, съкратено Русия, за да стане още по-кратко на Ия.

А пък ние, като истински братушки (само на руснаците, а не на някакви си украинци, които всъщност са били мнозинство сред воювалите и загивалите в Руско-турската война 1877-1878 г. поданици на руската империя), ще изтрием названието Трети украински фронт от аналите на историята, в която пише, че точно той е освободил България за втори път – този път от българите, неугодни на Москва през 1944 г.

Аналите, както е известно, трябва да се изтриват периодично ( Решетников не случайно препоръча “чистка” на елита у нас, припомнят анализатори). Това е актуално хигиенно изискване за позата партер, в която днешната българска власт е застанала спрямо винаги готовите да ни освободят по всякакъв начин вечни наши освободители.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване