06/10/17 11:04
(http://delibertate.info/)

Глоба за необозначена реклама в YouTube

Е, не у нас, а в Германия. И, честно казано, слава Богу, че не е у нас, защото случаят на влогъра “Flying Uwe” е прекрасен пример за никому ненужна свръхрегулация.

Във видеата си човекът представя различни продукти, най-често от сферата на бодибилдинга и бойните изкуства. Според медийния регулатор на германската провинция Шлезвиг-Холщайн тези представяния имали характера на “скрито търговско съобщение”, което бидейки необозначено, можело да подведе аудиторията по отношение на своята същност.

Да, не му било за първи път. Да, предупрждавали го били доста пъти досега. Но глоба в размер на цели 10 500 евро е много, много висока. Дори и като за германски условия и стандарти.

И все пак истински интересното е друго – медийните регулатори започват да се чувстват компетентни да регулират и онлайн формати, какъвто е порталът за видеосподеляне YouTube. С аргументацията, че ставало дума за “квазителевизионно съдържание”.

Германия доста често е подражателен пример за добро законодателство и правоприлагане. Но точно този не е такъв.

Мнения?

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване