06/25/17 07:27
(http://ivo.bg/)

Румен Радев в обувките на Герги Първанов в изпълнение на неговите номера

Когато те издигнат от БСП за президент, няма начин да не паднеш на съответното ниво. Това е изводът, който мога да предложа от изявата на президента Румен Радев по време на посещението му в Гърция, където се е оправдал пред репортерти за поканата си към Путин да посети “юбилейно” България за 3 март догодина с новината, че също така бил поканил и американския президент Тръмп да посети България ( не точно за 3 март- не става ясно, но се подразбира).

Ако си спомняте, Путин на практика беше поканен от БСП чрез нейната новоизгряла Деница Златева. Проекцията на БСП в президенството само потвърди партийното решение . http://ivo.bg/2017/06/09/президентът-радев-потвърди-решениет/

НА СНИМКАТА (  публикувана във в. “24 часа”, защото русофилите и техният човек Румен Радев държат да се види от публиката на това представление): Президентът и председателят на Национално движение “Русофили” Николай Малинов демонстрират близост на 6 юни тази година.

Image_6272789_126-1

Ако сте отворили горния линк , вече имате доказателства извън посочените от моя милост в поредица от статии, че новата линия на русофилията в България е да се афишират, да демонстррат вляние с публични хвалби колко са много, как открито финансират медии ( като в. “Стандарт”) и получават милиони от Кремъл във връзка с честванто на 140 годишнината.

Сега Радев се опитва да са оправдае за партийно “подсказаната” му покана към Путин с класическия коМформистки номер на другарите и другарките у нас, употребяван най-често в негативен контекст: когато някой каже критична дума за руската политика, моментално му се отговаря, че и американците не са по-различни а направо са същите. В случая обаче Радев е в “обувките” на своя предшественик Първанов, който фамилиарничеше с претенцията да си е еднакво близък с Джодж ( Буш) и с Владимир ( Путин).

На пресконференция в София на 15 юни 2007 г. в присъствието на американския президент Джорд Буш, кацнал за малко тук след уморителна обиколка в 7 европейски държави на път за САЩ, президентът Първанов уведоми света, че си е еднакво близък с Джордж ( Буш) и с Владимир ) Путин. Изненаданият Буш не можа да измисли друга шега , освен тази, че и двамата с Първанов са “Дродж”.

Историята (не) помни, що се отнася до масовата публика, че всъщност Буш се накара на Жорето за корупцията в поверената му България, а репликата на Жорето от Сирищник всъщност беше начин да отвърне на американските намеци, че не би било зле България да се включи в американския противорактен щит по линия на НАТО. Жорето точно тогава отвърна, че си е приятел и с Владимир- т.е. не му е позволено да одобрява нещо, което Владимир не одобрява.

Следовникът на Първанов на поста употребява днес същата “самозащита”: бил поканил ( и) президента Тръмп, казва той, за да обоснове поклона си пред Путин за 3 март догодина. Възниква логичният въпрос: защо, по дяволите, един български президент се бори да се оправдава кого и защо е поканил на т.н. национален празник една календарна година по-рано? Това ли е най-важното събитие в главата му в такава дългосрочна перспектива? И с какво една 140 годишнина е “по-юбилейна” от 139-тата?

Наредено му е от щаба на петата колона, която го кандидатира в качеството му на антиполитик ( и това да припомня- Радев беше рекламиран лично от Нинова с това, че не е бил политик- само дето не добави и прогнозата, че няма и да стане политиик). Неполитикът се доказва в това антикачество най-редовно.

Тук няма кой да помогне на Радев да създаде впечатление, че има някаква равнопоставеност в играта ( му) да кани Путин и Тръмп ( все едно, че да каниш съюзника си и онзи който ти се подиграва от Москва – например за азбуката, е едно и също).

В България няма партия, организация или каквато и да било структура, която да играе ролята на официализираните руски инструменти за вляние, като Нациналното движение “Русофили” , обгрижвано с лични контакти от Бойко Борисов ( предизборно) и от президента Радев – преди и сега. https://www.24chasa.bg/novini/article/6272787

И понеже няма еквивалент на руския инструмент, Радев сам влиза в ролята на “неправителствения сектор”, който кани Тръмп ( не че той се е залетял да приема поканата). И ако Тръмп наистина дойде, Радев ще може да сглоби някоя фамилиарна шегичка в стила на Първанов. Например “ “Близък съм си еднакво с Владимир от Червения площад и с червения ти перчем – защото съм доста Румен”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване