11/01/16 09:14
(http://ivo.bg/)

Цецка Цачева и Румен Радев бягат ( от дебати) под ръка по пистата на Борисов и Първанов към “голяма коалиция”

В Нова телевизия днес (не) се състоя предизборен дебат, от който избягаха отново двамата най-неподготвени за него, но най-вероятни крайни победители на изборите, ако се вярва на социологическите пророчества.

У нас е така: ако не си учил ( например езици и дори се гордееш, че си ритал топка във времето за учене ), ставаш (за) министър-председател. Съответно, ако не си подготвен да бъдеш държавен глава и бягаш от опасността да бъдеш изобличен преди да е станало твърде късно, значи си фаворит за същия висш пост в държавата. “Висш пилотаж”!

Бойко Борисов лично призова да не се вярва на социолозите в един от своите монолизи в националния телевизионен ефир, рекламирани като “интервю”. Обаче, както се вижда, негавата фаворитка, която той придружава като съпруг в удобен за семейството телевизионен формат без опоненти,  се осмелява да Му противоречи.

Цецка Цачева, въпреки заръката на своя началник, явно вярва на всички другари социолози, които й дават преднина и дори допускат тя да стане първата жена главнокомандващ в българската история, макар в същото време мнозинството българи да предпочитат мъж на този пост ( според същите социолози). Въоръжена с тази вяра, тя бяга от сблъсък с онези, на които пък им се предопределя губеща позиция.

Уж изобразява образа на “човек от народа”, но и Румен Радев финтира във висините на високомерието интереса на “обикновения човек” да го види като истински мъж , какъвто се предполага да бъде един бивш военен, претендиращ да олицетворява качества като смелост, чест и чувство за дълг. Вместо това той демонстрира малодушие, безотговорност пред избирателите ( извън тесния кръг на партийните събрания) и чувство на преданост пред партийната централа.

Освен, че са неразличими в популистките си позиции по вътрешната и външната политика, особено по главния въпрос със санкциите срещу Русия, Цачева и Радев са тандем и в бягството от дебати с останалите кандидати. Тренират под ръка по една писта бягане от отговорност по двойки. Техният “симбиоз” ( по Станишев) е прототип на онова съвместно управление, към което БСП и ГЕРБ инстинкивно се стремят.

Двете партии имат дългогодишен опит в задкулисното разпределяне на порциите в лявото и дясното политическо пространство. Досега в това разиграване водещи фигури бяха Георги Първанов и Бойко Борисов. Цецка Цачева и Румен Радев вървят по утъпкания от тях път. Те просто продължават по траекторията, зададена преди това. Тя води към така мечтаната и все по-малко замаскирана цел:  “голяма коалиция” между двете големи партии, договарящи се сметка на всички “малки” партии и хорица в България.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване