07/10/17 08:13
(http://ivo.bg/)

След Русия и България, и Монголия се сдоби с боен вожд на върха на държавата

Бившата звезда в бойните изкуства Халтма Батуга спечели изборите за президент на Монголия. Да му пожелаем властово дълголетие по стъпките на подобните му.

Вече не сме сами в компанията на Русия, която също си има специалист по боя начело на държавата, след чието издигане на нейния връх същото се случи и у нас с каратиста Бойко. http://debati.bg/21785-2/

Mongolia_President-100x70

 

 

Тази компания от успешни държавни глави си има свой доайен от не много далечното минало. Главорезът Иди Амин, бивш професионален побойник от боксовия ринг, стана президент на Уганда през 1971 г. и управлява до 1979 г., докато не го свалиха с контрапреврат. Същият канибал ( намериха му в хладилника части от човешки тела, приготвени за консумация) беше активен миротворец – също като Путин и Бойко. Предлагаше на президента на съседна Кения , престарелия Джомо Кениата ( бащата на нацията, нещо като Ататюрк за кенийците) да си уредят граничния спор в личен двубой, в който Иди Амин милостиво обещаваше да млати стареца само с една ръка, а другата да му е вързана зад гърба.

НА СНИМКАТА: Генерал Иди Амин

869106_original

 

 

 

 

 

 

Сюжетът с “едната ръка” ( прости ми Господи паметливостта, нали си Българин и началник на всепрощаващия Бойко), ми напомня сюжета с изявата на кмета на София Бойко Борисов по време на срещата с американския посланик Джон Байърли през 2008 г., която съм описал в “Премиер на РъБъ”. Разговорът беше организиран от моя милост по искане на потенциалния американски инвеститор Джим Ходж ( с третия по големи бизнес в рециклирането в САЩ), пристигнал с оферта да реши проблемите на София със събирането и рециклирането на отпадъците. Само че нашият Бойко взе думата и дълго и напоително разказваше за своите подвизи. Монологът му започна с преразказ на статия в жълт вестик, в който излъгали, че някакви си две мутри го били били някога. А пък той би ги бил с една ръка и двамата…

Както и да е, приятно е да знаем, че се множат следовниците на Русия, която си има самбист на върха. Вече и Монголия е като нас, живущите в епохата на 24 каратовото управление на Каратиста!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване