07/11/17 16:46
(http://ivo.bg/)

Черченият терор в Хамбург не трогна нито нито БСП, нито другарите от ГЕРБ

Какво прави премиерът Борисов, когато в една ( приятелска или не непременно) държава се случи природно бедствие с опустошителен храктер? Правилно: изпраща съболезнования и сигнал за солидароднст- че дори и за помощ, макар да е малко вероятно точно България да се притече с кой знае какви средства да спасява чужда държава и нейните граждани.

Дотук- добре.

Какво става обаче, когато бедствие, от рода на безпрецедентното насилие на леви ексремисти, заляло Хамбург на 7 и 8 юли, връхлети най-любимата на Борисов Германия?

Нищо. Мълчание. “Ни вопъл ни стон” от страна на Борисов. Защото Германия може да му е много скъпа на сърцето ( т.е. на джоба), но още по-скъпа му е политиката, според която не желае да дразни Путин и путинистите. А гангстерите в Хамбург се изявиха като изпълнители на волята на Кремъл да бъд атакуван срещу глобализмът и либерализмът, чието олицетворение днес в Европа, за да не кажа и в света ( след абдикацията на Тръмп от този ангажимент), е днешна Германия.

Не по-малко “интересно” е какво заявяват от БСП по същия въпрос. Отговорът е :също нищо. Или по-точно – във връзка с левичарския терористичен акт пред НДК в София- заявиха, че били против срещу “всички актове на вандализъм”. Ей, така- безадресно.

В същото време председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц, с когото и Борисов и Нинова обичат да си друсат радушно ръкостисканията при всяка възможност, изригна с точни определния срещу насилниците от хамбургските улици. Нарече ги терористи, грабещи банди. “Малко разминаване” с позицията на българските другари и още по-голям контраст с “разсейването” на Борисов!

Казано накратко, в оценката на българската липса на солидарност с връхлетялата вълна на червения терор върху втория по големина германски град, можем да съзрем два компонента: съчетание от страхливост и долнопробна пресметливост, която разчита, че снишаването и този път ще свърши работа, както на Тодор Живков по време на съветската перестройка. И как не: нали Борисов и Нинова се състезават по любвеобвилност към техния любимец от Правец!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване