07/19/17 08:58
(http://ivo.bg/)

Пловдичанинът Ангел Грънчаров срещу пловдивския мутрополит Николай

https://aig-humanus.blogspot.bg/2017/07/blog-post_88.html

сряда, 19 юли 2017 г.

Експресно проучване по важен въпрос, свързан с тъй бурната активност на владиката Николай Пловдивско-Московский в обслужването на руските имперски интереси

Нека плащаме санкции на ЕС, но да не либерализираме режима за продажба на земите си на чужденци
Автор: Пловдивски митрополит Николай
Братя и сестри, никой да не се заблуждава, че пред народа и пред църквата ни не предстоят много и тежки изпитания! Вижте в какви времена живеем! Мракобесни сили се надигат, за да потиснат и унищожат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност, независимост, морал. Атаката е страшна. И за да устоим, на нас ни трябва всеки един човек, всяка една подкрепа, всяка една помощ, от всеки, който може да я даде и има съзнанието.
Вижте какво става – от няколко дни четем и слушаме, че Европейският съюз щял да наказваБългария за това, че нашите закони не позволявали продажбата на българска земя на чужденци. Тоест позволявали, но не било съвсем либерално. Затова трябвало да стане съвсем либерално – всеки, откъдето и да е, с пари да може да купува българска земя, колкото си иска, веднага, незабавно, без никакви пречки. Ако не сме съгласни, щели да ни глобяват. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)
КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тази сутрин попаднах на поредната патриотарска антиевропейска реч на владиката Николай Пловдивско-Московский. Това ми дава повод да оправя към приятелите си във фейсбук и към читателите на блога си (и към читателите на някои приятелски блогове) следната молба за едно експресно проучване на истината по важен според мен въпрос, свързан с тъй бурната активност на въпросния владика в обслужването на руските имперски интереси (който, както знаем, си пада също така и по скъпите коли и прескъпите часовници, поради което мнозина го наричат с тъй прилягащата му дума мутрополит):
Моля всички, които живеят в градове, явяващи се седалища на митрополити, да проверят и да ми съобщят: в дворовете на църквите във вашия град какви знамена се веят? Питам защото в Пловдив митрополитът Николай Московский е наредил на двата пилона във всяка църква на неговото църковно княжество да се вее българското знаме и… знамето на митрополита, който явно се изживява за нещо като “църковен княз” или владетел на областта си! По моя преценка българският флаг не е равностоен на владишкия щандарт, т.е. подозирам, че тук е налице самоуправство на въпросния владика, който самоволно е наредил вместо знамето на Европейския съюз в църквите на неговите владения да се вее владишкият флаг, а такова едно действие, ако са верни подозренията ми, показва много и говори много.
Показва, че този владика се поставя над международния статут на държавата ни и понеже нему лично не му харесва това, че България е член на Европейския съюз (то туй нещо най-много, знайно е, не харесва на господарите на владиката Николай Московский, така аз го наричам, не харесва именно на руските му господари!), то на това идеологическо основание въпросният владика си позволява да премахва знамето на Европейския съюз и вместо него да слага своето лично знаме, именно знамето на владиката като владетел на една църковна област. Като разбера какво е положението в другите митрополитски области, аз ще мога да бъда съвсем сигурен дали са верни подозренията ми за наличието на такова едно антидържавно самоуправство на въпросния скандален владика, ако са верни подозренията ми, тогава ще дам сигнал до прокуратурата за самоуправството на владиката Николай.
Като знам колко е акъла на Николай подозирам, че като е наредил да се махне знамето на Европейския съюз и да се тури вместо него неговото лично знаме (което, за заблуда на “противника”, е със светлосин цвят, прилича малко на европейското знаме, т.е. хората не обръщат внимание и не осъзнават подмяната!), този най-верен на руснаците йерарх (когото те гласят за патриарх, помнете ми думата, следващият патриарх на България ще се нарича Николай!), та значи Николай е направил този номер със знамената не само просто защото с цялото си сърце мрази Европа и Европейския съюз, но и защото, убеден съм в това, предпочита един ден до българското знаме по цялата територия на страната ни да се вее не европейското, а руското (или знамето на Евразия!), и ето, видите ли, той по тази причина самоволно е направил вече решаващата стъпка за тази подмяна, наредил е във всички църкви на владенията му да се махне знамето на Европейския съюз, за което, разбира се, няма никакво право!
Моля ви значи да ми окажете съдействие и като проверите какви знамена се веят в дворовете на вашите църкви, да ми съобщите, та да мога да си направя съответните изводи. Защото все пак не съм сигурен дали няма общо нареждане на Синода навсякъде по църквите да се веят българското и митрополитското знаме, ако е така, тогава работата става, чини ми се, още по-дебела! Щото ще излезе, че не само владиката Николай, ами цялата ни църква на дело се противопоставя по недвусмислен начин на международните съюзи на България, т.е. проявява антидържавно поведение – обслужвайки по този начин единствено интересите на руските империалисти.
Не че ние не знаем чии интереси обслужват наште митрополити (много хора не без основание ги наричат мУтрополити!), които почти без изключение са все щатни служители на ДС, т.е. на КГБ (а предполагаме тия двама митрополити, които не са служители на ДС ней-вероятно са на пряко подчинение на Москва, т.е. директно са служители на КГБ!), но ето, нека все пак да проверим как стои тази история със знамената, която, уверявам ви, е важна и много може да ни каже.
Предварително ви благодаря за съдействието и помощта в установяването на истината по този силно вълнуващ ме въпрос!

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване