07/30/17 08:11
(http://ivo.bg/)

Кулинарните съвети на Борисов за преяждането с власт

На научно-популярна лекция във Варна по проблемите на преяждането с власт премиерът Борисов обясни пред студенти вчера, че не е искал да спечели президентските избори и по тази причина ги е загубил. Потвърди на практика, че ( отново ) е договорил мача. Паднал е  (пак) за дузпа и не се притеснява да се похвали. Защо? Ами защото е преял с власт и е на върха на хранителната верига в джунглата. Няма от какво и от кого да се бои. Иначе за договорени мачове и “черно тото” се полага арест и съд в нормалните държави.

Това е първият случай в историята на демокрацията, когато някой се хвали чистосърдечно и първично ( явно без да разбира последното), че е излъгал избирателите си, решавайки без тяхно знание да ги подведе, твърдейки по време на предизборната кампания както всеки другу политик на света, че се явява на избори, за да ги спечели.

Не по-малко “феноменална” е причината, поради която той искал да загуби. Била му много властта и като демократ искал да пусне малко гювеч на противника ( изразът за гювеча е мой, но смисълът на казаното от Борисов е такъв).

Във връзка с това и с други негови подобни изяви напоследък и преди, предлагам кратко обобщение на някои кулинарни съвети на готвача Борисов от собствената му кухня.

Ако си преял с власт, излъжи избирателите си и чак след това повърни истината.

Не яжте суджук, за да не ви се вдига кръвното.

Яжте филии с мас в детството си, за да ви се мазнят един ден подчинените, когато станете голяма работа.

Садете картофи като малък, за да берете славата на голяма тиква.

Разтворете целофана с миризливата вътрешна политика и консумирайте съдържанието в подходящ момент, за да постигнете статута на банкянс…, пардон- на балкански лидер.

Снимайте се и се демонстрирайте (полу)гол и напълно бос ( няма лошо и в резиденцията) си с дечица, където сте си у дома, за да укрепне имунната система на популизма ви.

Не да месете бодливо тесто с голо дупе, за да не ви се оцветанови седалището ( на партията).

Бъдете прост с простите, за да се разберете здравословно с тях за политическото си дълголетие

Гответе се за живота като ритайте топка, докато другите деца учат езици, за да имате топки един ден да обяснявате как се става премиер без да знаеш езици.

Съставни части, използвани в рецептата за успх на манджата:

Суджуци, картофи, тиква ( в стомашно преработен вид, увити в целофан), поръсени с много властолюбие.

Така приготвеното ястие се сервира непрекъснато и се подслажда медийно с премълчаване на лютивата истина за неговото приготвяне.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване