08/29/16 09:17
(http://ivo.bg/)

А кам(ар)илата му, я камиларят Борисов- такъв избор ни готвят


Знаят, но няма да ни кажат, защото по-добре от нас знаят, какво и кога трябва да узнаем. Това ни съобщи от името на управляващата партия нейният кадровик днес от екрана на ведомствената телевизия на властта БНТ Цветан Цветанов.

За пореден път патерналистичното отношение на ГЕРБ към недораслата рая беше поднесена по подигравателен начин спрямо “децата”. “Родителят” не бърза да каже истината за секса, който деца непременно им престои, за да продължи рода на родителя. Понеже е убеден, че децата са още малки, за да научат истината, “родителят” отлага отново и отново разговора за неизбежното.

Ако си спомняте, ГЕРБ и нейният собственик Борисов ни обясняваха че имат многобройни кандидатури за президентска двойка. Разполагали с огромен избор. Но няма да ни кажат преди юни поради някави техни тайнствени съображения, които нашето недорасло съзнание не е достойно да научи . После ни съобщиха, че нашето въвеждане в тайнството на техните намерения да ни оплодят със своя кандидатура се отлага за септември.

Днес кадровикът Цветанов най-спокойно отново отмести във времето съобщението, за което копнеем. С малко, но от сърце. Вече най-вероятно ставало дума за един по-късен хоризонт докъм 2 октомври ( каква прецизност в изчисленията на нашето съзряване за великата новина- защо да не е 1 или 3 октомври, не ни е дадено да знаем).

“Интересно” беше  и обосноваването на играта на криеница. Причината да не бързат с обявяването на готовия избор на ГЕРБ за президентска двойка била усложнената междунродна обстановка.

Моля? Кога преди международната обстановка не е била усложнена?

При избора на Желев международна обстановка беше разтърсена от изчезването на най-голямата империя в човешката история, трусовете от което люлееха България като малка лодка, откачена от 45 годишния съветски  колониален синджир.

При избора на Петър Стоянов на границата ни клокочеше първата от десетилетия истинска война в Европа- започнала каго гражданска, приключила като военен конфликт с международна намеса. За вътрешната обстановка, белязана с колапса на банките и икономиката в България, да не говорим.

При избора на Първанов обстановката се подобри до степен, че борецът срещу НАТО, предводителят на антинатовски митинги, се оказа президент-натовец. Зад възхода на това падение надничаше надигащата се международна сянка на Путин.

При избора на Плевнелиев същатя санка вече беше напуснала окончателно сянката на своя ментор Елцин и в президентското кресло на България се оказа президент, готов да й се противопоставя според силите си ( за ужас на партията, която го е издигнала на поста и лично на нейния собственик Борисов).

Днес е само въпрос на време, когато низходящото движение на руската икономика и междуната изолация на страната ще отслабят хватката на Путин върху задкулисието на българската политика, която обаче в международен план се е вкопчила в бежанската криза като инстумент, чрез кото да гради подобие на авторитена роля в европейските дела.

С какво тази ситуация обаче е по-сложна ( от изброените по-горе ситуации по аналогия), че да обуслява продължаващата подигравка с неуважението към българските избиратели, третирани като някакви недорасляци, на които ще бъде съобщено кого от ГЕРБ смятат да назначат със служебна победа за Главнокомандващ?

Истината е простичка и избирателите я знаят: преяждането с власт води до затлъстяване на сетивата, поради което властниците започват да виждат реалността огледално. Казано с думите на Цветанов днес, кандидатрпезиденската двойка се нуждаела от уважение и по тази причина няма скоро да ни кажат коя е тя.

А уважението към избиретилете? Ами тях “кучета ги” яли във времето на кучелюбеца Борисов, чието еднолично благоволение всички чакат.

Истинският проблем е в това, че Борисов, каквото и да се случи на тези и дори на следващите ( парламентарни избори), си свърши наистина отлично главната работа: постигна унищоваването на алтернативите на собственото си популистко доминиране. За да поникне трева на тази разорана целина ще трябва да мине време, преди да се намерят желаещи да се опозоряват в калните борби на политическия тепих, на който той се чувства отлично.

А дотогава- я кам(ар)илата му, я камиларят Борисов.

stado-kamili-pomlq-avtomobil-v-rusiq-380192

На снимката: Предизборен кастинг

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване