Стефан Солаков: Нека разговаряме с Турция с тона на Ердоган

http://nakratko.bg/category/42/156748/


Дайте да разговаряме с тона, който ни предлага Ердоган, да играем на неговия стил. Това предложи журналистът Стефан Солаков в предаването „Лице в лице“, коментирайки срещата ЕС – Турция в Евксиноград и отношенията ни с Анкара.

Гладките мозъци по-лесно влизат в черни дупки

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/03/27/gladkite-mozyci-po-lesno-vlizat-v-cherni-dupki.1601153

Гладки мозъци са тези, които искат да живеят по-добре, но нямат дарбата да виждат, колко и как ги крадат, а даже и да им бъде показано и разказано не вЕрват и даже са склонни да приемат за обида просветлението. Поради тази причина фирми ...

Защо Бойко вика в София Бойко от Москва

http://ivo.bg/2018/03/27/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b0/

Премиерът Бойко Борисов извика посланик Бойко Коцев от Москва за консултации.

Защо Бойко вика в София Бойко от Москва?

Защото Бойко иска се увери от Бойко, че никой от бойкопомазаните ни дипломати в Москва не шпионира за България. Ако някой прави изключение, трябва да бъде изгонен от Путин немедлено в името на мира в Черноморския регион, Балканите ( особено  западните), Босфора, Дарданелите, Одринска Тракия, Близкия изток, Афганистан и други горещи точки по света, приоритетни за Бойк(ов)ата ни дипломация. Важното е мир да има. ( НА СНИМКАТА : Путин връчва инструкции на Бойко Коцев за неговия подчинен Бойко Борисов)b_1348675802Kocev-dd981b3e32

 

 

 

 

Ако Путин не пожелае да изгони никой българин без да е провокиран ( защото българското покорство е направо обезоръжаващо за него), Бойко винаги е готов да се застрахова за успеха на операцията и лично да изхвърли изменника на Русия от посолството. Опит не му липсва в застрахователните дейности. Така ще се превърне в гръмоотвод за намаляване на напрежението по трасето Изток – Запад, т.е. в нещо повече от мечтания мост между Изтока и Запада. Защото мостът го тъпчат, а от гръмоотвода се боят като от конкурентен български енергиен хъб.

Успее ли, Бойко може да включи натрупаната по този начин енергия, пренасочена от конфортацията между Изтока и Запада, в националната електрическа мрежа за компенсиране на подлежащите на закриване вредни американски централи до пълното тържество руския мирен атом: досега само в АЕЦ “Козлодуй”, а след някое друго десетилетие – не по-късно от края на века-  и в АЕЦ “Белене”.

Иначе казано Бойко вика Бойко, за да се консултира кой от работещите за руските интереси български дипломати най – малко ще липсва на каузата по укрепването на руско – българската дружба  в случай, че Путин реши да го прогони, за да отмъсти на онези съюзници на България, които гонят руски дипломати – че да знае България следващия път с кого да се съюзява!

 

Иначе, ако пак ще удрям на стари вицове, този прилича на онзи за шпионина, който викал по радиостанцията ( понеже нямаше мобилни телефони на времето) : “ало, 6 -ти, тук 7 -ми, онзи дето го следя, ме следи, какво да правя”?

П.С. И Молдова се реши на солидарна стъпка срещу руското отровителство. Това е особено унищожителна аналогия с аргументацията на София, че причината да сме въздържани е фактът, че сме много уязвими ( малки, бедни, застрашени от русофилщина). Такива намеци вече започнаха да правят коментатори, мобилизирани да оправдават страхливостта на Борисов.  Защото ако има наистина незащитена, граничеща с Русия по суша, пряко застрашена от руска брутална намеса ( външна и военна или вътрешна чрез активиране на агентура), далеч по-бедна и малка държава от България в Европа, това е тъкмо Молдова. https://www.actualno.com/europe/i-moldova-goni-ruski-diplomati-news_666756.html

Share on Facebook

За щъркелите, студовете и... перките

http://nakratko.bg/category/42/156713/


Не зная дали студовете са опасни за щъркелите, но ветрогенераторните паркове със сигурност са опасни за тях.

Китай: държавните радио и телевизия се сливат, партийният контрол се засилва

https://nellyo.wordpress.com/2018/03/27/china/

Държавната телевизия и държавното радио  в Китай се сливат в   Zhongguo Zhisheng, Гласът на Китай.

Държавна радио и телевизионна администрация ще бъде учредена чрез обединяване на администрацията съгласно план на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, оповестен след първата сесия на 13-ия  конгрес на партията.

Китайската глобална телевизионна мрежа (CGTN), обхващаща международните програми, също е включена в новия конгломерат.

Регулирането на новините, филмите и издателствата ще бъде в компетентността на партийната администрация  – очевидно израз на увеличаване на контрола върху медиите и наблюдението на новини и онлайн съдържанието. Партийното ръководство е призовало държавните медии  да декларират абсолютна лоялност към партията.

Геоблокиране в ЕС: границите остават

https://nellyo.wordpress.com/2018/03/27/geobl-2/

Влиза в сила Регламентът за трансграничната преносимост на услугите за онлайн съдържание.

Малки стъпки напред към единен цифров пазар.

Федерацията на германските потребителски организации напомня това, което Юлия Реда обяснява в сайта си – и след Регламента за геоблокирането  границите остават.

Във Франция потребителите могат да гледат Netflix, но не и ARD и ZDF – това трябва да приключи, казват германските понтребители. 

Исканията на федерацията

 

Евтина и качествена, но НЕжелана

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/03/27/evtina-i-kachestvena-no-nejelana.1601074

За българската електроенергия става въпрос, а вие за какво си помислихте? Вчера беше публикувана дванадесетата ежеседмична Справка за енергийния баланс на страната от Електроенергийния системен оператол (ЕСО). Това ни дава възможност да ...

(Ако Путин позволи) Борисов трябва изгони американския посланик

http://ivo.bg/2018/03/27/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%be/

“Иван из России

Possiia@abv.bg

77.85.10.126

Изпратен на 27.03.2018 в 10:06

Ивчо! Наясно ли си, че ти си български Скрипал? И теб ще ти отровят твоите хазаи-американците за да спретнат поредната мръсотия спрямо Русия. Но, представи си, колко дреме на Русия за това”.

Такова “пожелание” се получи днес в коментарната част на блога ми. Публикувам го, за да се види как фунционират болните рус(офилс)ки мозъци , а и да се изясни отново как (без)действат българските, които би трябвало да противодействат. Поради което болните мозъци на путинистите се разпореждат в България както си искат.

Отказът на Борисов да се присъедини кам санкциите на демократичните държави, които в знак на солидарност с призива на Великобритания решиха да изгонят руски “дипломати”, е тема, която получава в моя частен случай обобщаващо значение.

Във Франция онзи ден арестуваха ляв политик, изразил в мрежата радост от смъртта на националния герой от жандармерията, който си пожертва живота за спасяването на заложници – това щяло да да означава един глас по-малко ца Макров. Но французинът, при цялата свинщина на постъпката си, поне е имал достойнството да се подпише под грухтенето си. Докато нашенските ГРУхтящи анонимници са преди всичко страхливци, свикнали да се крият зад чуждата държава, на която служат ( и поради това не могат да допуснат, съдейки по себе си, че някой може да им опонира без да е огледално зависим от друга държава).

Прасето си е прасе, вселената за него се изчерпва с кочината му. Както в онази басня за прогледналия за миг слепец, зърнал едно магаре, след което до края на живота си смятал , че всичко, за което му разказват – от кораба до влака ( или нещо подобно), е “красиво, като магарето”.

Грозната картинка у нас с въздържането от солидарност с Великобритания изпъква все по-релефно на фона на факта, че дори открито пропутинската Унгария на Орбан се присъедини към санкциите. И Македония се осмели да обяви, че се готви да изгони един руски “дипломат”. А Словакия, която под граждански натиск току- що прогони своя популистки премиер Фицо ( колега на Борисов по мърморене срещу западните санкции срещу приближените до Путин негови сътрапезници на масата на голямо олигархично плюскане), поне се одързости да привика руския посланик за обяснение по темата за отровителството в Солзбъри. ( ( НА СНИМКАТА: Карта на руската секция на БиБиСи на страните, солидарни с Великобритания в прогонването на руски “дипломати“)карта изгонени дипломати

 

 

 

Някой вярва ли, че медии с огромен международен авторитет, като лондонският “Таймс”, “Гардиън” и Си Ен Ен са се договорили конспираторски да си измислят намерение на България да гони също руските “дипломати”, което се оказа “фалшива новина”?

Ето какво се е случило, според мен.

В ситуацията, при която Борисов стискаше палци черна брюселска котка да не му мине път и да получи одобрение за домакинството си на срещата във Варна с Ердоган, нашият герой си е направил сметката без кремълския кръчмар и храбро е обещал своята солидарност. После обаче кръчмарят му е напомнил някои стари сметки и храбростта му се е изпарила. Така Борисов е подвел не само съюзниците, но и някои медии, от които сега може да очаква само онова, от което толкова се бои: повече откровеност в разобличаване на неговата страхливост.

Ще се съглася с коментатор в блога, който се пошегува, че всъщност България пази реномето на Русия, като не иска да гони нейни шпиони, защото Москва ще изпадне в деликатното положение да гони от Москва българи, които всъщност са руски шпиони. Или Борисов иска да каже, че в София няма руски шпиони, противно на изтеклата в световните медии информация, според която от българската столица руският шпионаж е координирал разкрити в Македония и Черна гора операции на руското военно разузнаване ГРУ ( едно от названията от съветско време, което, за разлика от КГБ дори, не беше сменено в днешна Русия)?

Във връзка с абсурдната ситуация България да бъде “заподозряна”, че ще гони руски шпиони(н) – поне един, след което обаче София опроверга сензационните очаквания, Борисов (ре)анимира поредния съветски виц. Постъпва като Брежнев от анекдота за падащия самолет, в който лидерите на западните държави теглили чоп кой да скочи, за да олекне товарът. Всеки скачал поред със съответния патриотичен възглас на уста ( “да живее кралицата”, “ да живее френската република “ и т.н.). А когато дошъл ред на Брежнев, той извикал “ да живее великият Съветски съюз” и бутнал Рейгън. Ха, ха, ха…

В духа на този виц имам предложение: от България да бъде изгонен посланикът на САЩ Джеймс Рубин за несправяне с работата. На идване в България като шеф на мисията той декларира на изслушването пред сенатската комисия по външните работи като свой бъдещ приоритет противодействието на руската намеса в България. Вместо това руската намеса така се засили, че имаме изцяло проруски президент, парламент и премиер, които се изживява като приятел на Ердоган и негов мост към Европа, но най-вече обслужва руският интерес България да бъде разигравана на европейската карта като московски троянски кон.

Рубин обаче едва ли ще бъде изгонен. Ако не си е свършил работата, както обеща, това върши работа на Путин. А на Путин Борисов не може да каже “не”.

Share on Facebook

Алекс Алексиев: Европа не може да е в консенсус с ислямиста Ердоган

http://nakratko.bg/category/42/156694/


Ердоган е един ислямист, той унищожи турската демокрация. Европа е една демократична общност - не виждам как може да се постигне консенсус при положение, че главните интереси са несъвместими.

Замъкът на светлината и книгите – разходка из Националната библиотека на Латвия [галерия]

http://azcheta.com/zamakat-na-svetlinata-i-knigite-razhodka-iz-natsionalnata-biblioteka-na-latviya-galeriya/

Рядко се случва националната библиотека да е сред най-впечатляващите сгради в една държава. Именно такъв е случаят обаче с Рига, пише Publishing Perspectives. Библиотеката в латвийската столица се извисява редом до небостъргачите по поречието на река Даугава и изглежда не по-малко внушителна. Така нареченият Замък на светлината символизира значимостта на книгите за националната идентичност на латвийците. Сградата...

Индокитай (1): Виетнам: Ханой

http://patepis.com/?p=80689

Започваме едно пътуване из Индокитай заедно с Мая. Като за начало започваме с Ханой – столицата на Виетнам. Приятно четене:

Виетнам: Ханой

част първа на

Индокитай – Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Такааа … всичко започна един майски ден на 2016 г., когато, тотално изтрещяла от лудницата в офиса, се обадих на приятелка от туристическата ни агенция, да ми измисли нещо екзотично, където да се спася за поне десет дни от кошмара на фармацевтичната индустрия.

Е, жената се справи и ми изпрати линк към сайта на туристическа агенция, която организира предимно екзотични екскурзии (име няма да посочвам).

И като започна едно чудене … Мексико … Индокитай. Докато се чудех, затвориха групата за Мексико и така си останах с Индокитай. Две седмици, обиколка на Виетнам, Камбоджа и Тайланд.

Била съм вече в Тайланд, а избягвам да повтарям дестинации, все пак светът е толкова голям, но,

какво пък … Виетнам и Камбоджа

Камбоджа винаги ми е била цел за посещение и на практика цялата ми екскурзия беше свързана с личното ми усещане за уникалност на Ангор Ват и посещението там. Виетнам за мен беше загадка. Е, всички знаем за Виетнамската война, виетнамските общежития, а и за изчезналите кучета в София … но като природа, настоящо развитие, а и какво може да се види там …

нямах реална представа или сериозни очаквания

Понякога така е много по-добре, както се оказа.

Държа да отбележа, че цялата тази организация се случваше в последните дни на май, а самата екскурзия започваше на 25.11.

Шест месеца чакане, за две седмици обиколка на Виетнам, Камбоджа и Тайланд!

Ноооо … заслужаваше си и повече дори!

И така, последните дни преди тръгването овършах обменните бюра в София за местните валути на Виетнам и Тайланд – съответно виетнамски донги и тайландски батове. Камбоджански риали не съм търсила, от проверките в интернет се налагаше мнението, че доларите са напълно достатъчни за там. Така се оказах милионерка. Е, във виетнамски донги, но все пак! </p>
				</div>

				<div class=

„Тайна с дъх на парфюм“ – ароматът, който те връща при любимите хора

http://azcheta.com/tajna-s-dah-na-parfyum-fiona-mcintosh/

Фиона Макинтош е английска писателка с богато творчество, на което тепърва ни предстои да се наслаждаваме и в България. Нейните романи от години се превеждат и преиздават по цял свят, а две от последните й истории вече смело обират овациите на почитателките на стойностната романтична литература у нас благодарение на „Софтпрес“. Ревюто на Вероника за...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване