06/13/18 16:00
(http://ivo.bg/)

Край “Дондуков” шум се вдига, като на “Слънчака”, но с опасност от за живота на кабинета

Вицепремиерът Валери Симеонов втора година се бори с шума в курортите, натъквайки се на противодействието на ресорния министър Ангелкова. Антагонизмът им прерасна дотам, че той вече я заплаши с прокурор и отправи прозрачни намеци за нея като за властови чадър над шепа олигарси техен правителствен чадър. 

Кой е прав ли?

Ето ви един “параметър”: Ангелкова се бори срещу палатките и свободното къмпингуване, а Симеонов с палатите на свободните да правят каквото си искат техни притежатели на същото това Черно море. Вярно, Симеонов не е защитник на малкия човек от палатките, но противопоставянето му на онези с палатите го поставя в рехавите редици на редките птици сред нашите политици по време на властово гнездене ( щото в опозиция всеки може за мъти водата и яйцата на своите надежди за власт). 

Битката ескалира днес с намек от страна на Симеонов, че може да подаде оставка. Може да не е Цицерон на страната на правото, свободата и народа срещу властника Цезар. Обаче Цезар го няма – пак е тръгнал да завоюва чужди племена, пък в тила му ако ще и “гражданска война” в собственото му правителство да пламне. Дали това няма да се окаже Рубикон за властта му?

България вече е учудвала света с уникални експерименти от рода на монархо-социалистическото управление на Станишев и Сакскобургготски, както и със сегашния кабинет от проруски граждани за европейско развитие ( нещо като бели негри). Шумен провал на правителството поради шум в заведенията би бил нов наш принос в класациите на абсурдизациите. 

В същото време коалиционният на нашенския Цезар проруски патриот Сидеров обясни по една телевизия днес, че оставката на всеки министър от тристранния пакт, наричан още за благозвучие “патриотичен”, ще означава падане на правителството.

Заедно с това Сидеров разпространи верноподаническо поздравление към своя началник Бойко Борисов във връзка с рождения му ден ( “Аве, Цезаре” ).

Що за морков и тояга размахва атакистът? Вживял се е в ролята на Давид от Ямбол ( нерде Стмбул?), който заговорничи с Голиат от Банкя, но и го заплашва с камъка в прашката на коалиционната подкрепа? Или пък предупреждава своя кум Симеонов да не си подава оставката?

Това е положението. Не само в Слънчев бряг – и край Дондуков шум се вдига. Шум в системата. Шум, задно с цената си, вдига и Сидеров. 

А Борисов? Борисов е в чужбина, като Ленин в Полша след  руската февруарска революция ( нашенската проруска псевдореволюция от края на зимата през 2013 г. изпрати Борисов в удобна ваканция, за да си почине за следващите властови подвизи ) . 

Борисов се прави, че не вижда войната в собствения си кабинет. Има “по-важна работа”,  както обикновено от доста време насам, когато има да се гасят пожари у дома.  Вероятно ще изпрати поздравителна телеграма до търпеливия си народ, прелитайки следващия път над България.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване