06/27/09 20:46

Михаил Миков: В МВР ще ядат фурми след мен

МВР отпразнува днес 130-годишнината си, тъй като на 5-и юли, когато е датата на рождения му ден, ще се провеждат изборите.
Запитан има ли нещо, за което да съжалява за времето, в което е бил министър, Михаил Миков отговори: „Съжалявам само за времето. Имам много неща, които да изброя, които сме завършили и колко ще се завършат след нас", предаде Фокус. "В началото всички казваха: "Не прави нищо, защото времето е малко”, но аз използвам случая да ви кажа една притча: „Един човек садил фурми и когато камиларят минал покрай него и го попитал, защо садиш фурми, когато те ще дадат плод след 50 години, той отговорил - а нима не ядем фурми от посадените преди нас дървета”. Т.е. сега МВР яде фурми от всичките министри преди мен през тези 130 години. Така гледам и на своя мандат и не съжалявам за нищо. Трябваше само повече време”, каза още министърът. Той за пореден път заяви, че бюджетните възможности не позволяват към момента да се дават радостни обещания за увеличение на полицейските заплати. И припомни, че възнагражденията бяха вдигнати от началото на годината с 5%. Министърът обаче съобщи за други придобивки за МВР. „Следващата седмица ще бъде открита новата сграда на Досъдебно производство, ДНК-лаборатория, която е изключително нужна за техническата въоръженост. Не може да се чака по 7-8 месеца за една ДНК експертиза и да има една единствена лаборатория в страната”, посочи той. Следващата седмица ще бъде пусната и експериментална демоверсия на новите документи за самоличност с биометрични данни. „Така България ще заеме мястото си сред другите страни от ЕС. Това са неща, които облекчават работата на служителите на МВР и ги правят по-силни в борбата с престъпността”, коментира Михаил Миков. Повече информация и снимки, можете да видите на http://dnes.dir.bg
Публикувана на 06/27/09 20:46 http://dnes.dir.bg/2009/06/27/news4680744.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване