01/06/10 15:05

Министър Младенов, въпросът не е кое колко струва, а кое си струва? (от Пресцентъра на ВМРО)

Министър Младенов, ако пращането на български кораб в Аденския залив е скъпо, то колко струват мисиите ни в Ирак и Афганистан, например? Колко ще ни струва изпращането на нови сили в Афганистан, както поиска президентът на САЩ Барак Обама? Къде съществува непосредствена опасност за български граждани – в Аденския залив или в Ирак и Афганистан? Ако се чудите дали и как едно участие на български боен кораб би допринесло за операцията в Аденския залив, то позволяваме си да попитаме дали и как допринасяме в Ирак и Афганистан? А дали пак ще кажете, че е скъпо, ако въшен фактор поиска от нас пращането на кораб? Каква е нашата конкретна полза от действията и жертвите ни в мисии като тези в Ирак и Афганистан?

Господин Младенов, щом участието ни в мисии зад граница е продиктувано от международни ангажименти, то защо да пренебрегваме възможността за по-широко участие в Аденския залив? Това не е ли също съпричастност към опазването на мира и сигурността в световен мащаб? А в случая България има и пряк интерес – в постоянна заплаха е животът на български граждани. Напомняме, че у нас има над 45 хиляди моряци, а през Аденския залив преминава основен и доста натоварен морски път.

Господин Младенов, прав сте, че решението за пращане на български военен кораб в Аденския залив е политическо. Настоявайте за такова решение. Защото в противен случай проличават грешни политически приоритети. Защото ако е вярно, че тази година ще бъдат похарчени 24 млн. за мисии зад граница, то нали и тях ще трябва да оправдаете пред обществото ни? Защото ако ще си говорим за това кое участие колко струва, по-важно е да знаем кое наистина си струва.

Публикувана на 01/06/10 15:05 2010-01-06 15:05:35
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване