05/01/10 10:50

Хелзинкският комитет срещу Цветанов за хомосексуализма… Замириса на милиция

Българският Хелзинкски комитет прати отворено писмо на вицепремиера Цветан Цветанов да се отрече от думите си в предаването “На 4 очи”. Вицепремиерът на България, говорейки за “зависимости на съдии, на прокурори, на следователи” спомена “и с други сексуални ориентации”. Тоест – имало магистрати, зависими от сексуална ориентация. От изказването на Цветанов се разбра още, че в масивите на МВР се събират данни и за сексуалната ориентация на хората, а по неговите думи тази информация трябва да се ползва при назначение на някои държавни служби.

Уникално – от устата на вицепремиера. Чувал ли е Цветанов, че кметовете на Париж и Берлин са хомосексуалисти? Могат да се дадат още десетки примери из Европа. Ще поиска ли Цветанов да ги лустрира по тоя признак? Ще поиска ли със закон да забрани такива да се кандидатират на избори? Сякаш България не е член на ЕС, Цветанов хабер си няма за конституция, закони и т. н. Сякаш е излязъл някъде от тодорживковата милиция, по времето, когато преследваха хомосексуалистите, а дори се опитваха и да ги лекуват с работа в тухларната.

Че сегашното правителство, което често наричат милиционерско, има силни тоталитарни уклони, е очевидно. Отношението към хомосексуализма, циганите и евреите е класически белег за фашизъм. Както е известно нацистите горяха в пещите на концлагерите по тези три признака. Е, сега българският вицепремиер само иска да не назначават хора с хомосексуални наклонности на работа. Коалиционният му партньор Сидеров иска подобни неща и за циганите.
Трима българи в политиката шумно и публично се подиграват с хомосексуализма. Най-напред е премиерът Борисов - още като кмет сипеше обвинения и намеци, че предишният премиер има хомосексуални наклонности. Всъщност тези клевети ги разпространи сред журналисти именно той, жълтите вестници ги подеха.

По-шумен от Борисов е само Волен Сидеров – той открито обвинява политическите си опоненти в хомосексуализъм, говори за това дори от трибуната на парламента. Същевременно точно в неговата партия при предишния парламент беше разкрит човек с хомосексуална оирентация, който беше осъден за сексуални престъпления. А самият Сидеров преди 15 години се снима гол в многозначителна фотосесия за списание, което би подиграл, ако го направи друг. Впрочем, единствените български политици, които са се снимали голи са Борисов и Сидеров. (Борисов по мускули за агенция “Ройтерс” и за корица на здравно списание).
Сега изказването на Цветанов звучи по-дискретно, но е по-страшно. Той открито поставя искане за дискриминация по сексуален признак.

Този детайл иде да покаже характера на управляващата в момента коалиция ГЕРБ – “Атака”. Мирише на Тато, на милиция, на балкански национализъм и простащина. По-лошо – вицепремиерът на страна член на ЕС открито иска дискриминация и събира незаконни досиета. Само фактът, че такава правозащитна организация като БХК се обажда по такъв повод, вече е дискредитиращ за страната.

[...] » прочети още
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване