06/14/10 15:01
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Елтън Джон в София или The Rocket Man Live + фотогалерия

Елтън Джон на концерта в София. Снимка: Булфото

След AC/DC и Дилън през 2010 още една легенда, която поколения наред са мечтали да чуят и видят на живо, излезе на българска сцена. След 2 часа и половина без прекъсване и изцяло на живо е ясно, че мистър Елтън Джон все още е във великолепна вокална форма. Четирдесет и три години след като светът за първи път чу гласа му, и тонове алкохол и наркотици впоследствие, чичо Елтън все още звучи по начин, който малцина в поп музиката биха могли да постигнат.

Истината обаче е, че лично аз очаквах далеч повече от него. Бих предпочел 90 минути, изпълнени с енергия и хитове , пред 150-те на брилянтни, но продължителни изпълнения на песни, някои които знаят само най-заклетите фенове. Елтън Джон пропусна “Nikita”, “Can You Feel The Love Tonight” и още тонове класики заради не толкова любими - и най-вече не толкова познати песни. И всичко това на турне, чието подзаглавие е “The Definitive Hits”. Лени Кравиц също не изпя само познати парчета по време на концерта си в София, но за сметка на това влагаше толкова енергия и музикантски хъс в изпълненията си, че тълпата буквално беше в ръцете му и правеше с нея каквото си поиска. Мадона също пропусна някои от най-известните си песни, но на сцената й непрекъснато се случваха толкова много неща, които дразнеха по великолепен начин всички сетива на зрителите, че и “Мила моя мамо” да тананикаше, пак нямаше да изгуби интереса нито за миг. При Елтън Джон, уви, липсваше и едното и другото. Първия час на концерта му звучеше малко като загрявка за същинското му представяне. Дори постната мултимедия от екраните тръгваше и спираше на странни моменти и имаше минути, в които се долавяше лекото отегчение на публиката.

Елтън Джон на концерта в София. Снимка: Булфото

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване