06/20/10 21:30
(http://e-vestnik.bg/)

Висши прокурори мачкат следователка в услуга на корумпирани ченгета - изповед във “Фейсбук”

Мария Михайлова в студиото на бТВ. Снимка: от тв екрана

Следователката Мария Михайлова, станала известна, след като в интервю пред бТВ разкри как съдебните власти в България защитават разкрити от нея корумпирани ченгета от 6-о РПУ в София, замесени в разпространение на наркотици, пусна във “Фейсбук” подборно описание на цялата история (виж тук). От нея става ясно, че преди няколко дни зам.-главният прокурор на Върховна касационна прокуратура Първанов наредил устно на градския прокурор Кокинов да отмени заповедите си, с които следователката се възстановява на работа и й се изплащат компенсации за минало време, както е решил окончателно Върховният съд.

Пиша ви след огромно колебание и страх за живота си, за бъдещето си, както и това на децата ми. За жалост действията на работодателите ми стигнаха до там, че не мога да затворя уста и очи дори и аз, тихо чакащата правосъдието да победи през последните 4 години…

Ще ви разкажа накратко историята си. Работех като следовател в 6-о РПУ от 1995 година, работех с любов и истинско удовлетворение, макар да съм потомствен юрист и да имах много по-примамливи финансово и в комерсиален план предложения и възможности. Бях непримирим противник на наркоразпространителите, известна с това между тях и сред колегите си. През 2003 г. попаднах по петите на работещите за Антон Милтенов „Клюна“ в 6-и район. Оказа се, че има замесени полицаи от 6-о РПУ във въпросната групичка, както и че се ползва със закрилата на СДВР, поради което за да си свърша работата аз направих нечуваната „глупост“, прескочих тези полицейски нива и отидох на среща директно с началника на сектор „Наркотици“ в НСБОП.

Разказах му всичко, до което съм се добрала, показах и документално с какво разполагам и съвместно зад гърба на упоменатите по-ниски нива на МВР започнахме разследване с използване на СРС-та. След по-малко от два месеца за жалост от СДВР ни „надушиха“ и се включиха в разследването, под предтекст че работят по същия казус и може да стане втори случай „Бели брези“ (където се избиха полицаи). Направиха всичко, за да провалят деня на реализацията ни, но въпреки това успях да докажа дейността на организирана група за разпространение на наркотици в 6-и район, да вкарам в ареста важни персони от групата.

За нещастие в СРС-та изплуваха доста действащи полицаи, които помагаха, предупреждаваха и т. н. групата за акции, дела и др. Започнаха молбите до мен да потуля изплувалата мръсотия, като мизата стигна до 50 000 лв., но отказах. Благодарение на разкритото в 6-о РПУ бяха извършени коренни промени, уволнения, премествания, реподбор и други, за да прикрият двойните игри на служителите си и успяха. От тук започна моят ад. Започна преследване професионално, провокации по време на претърсвания, измислени жалби срещу мен и смешни дисциплинарки, които не доведоха доникъде. Един ден разбрах, че съм обект на разработка от „корупцията“ на БОП, че съм включена в списъка на корумпираните следователи. Направиха пътека до мен с оферти по дела, предупредиха ме много колеги и обвиняеми, че са подлагани на натиск да ми предложат пари по дело.

Не приех сериозно ситуацията, тъй като бях сигурна в себе си и не вярвах, че ще предприемат незаконни действия. Колегите ми се поизплашиха, станах неудобна и се поотдръпнаха от мен, все пак моето преследване можеше да попречи на тяхното благосъстояние. Така продължих да работя, да си гледам децата и да работя здраво по делата, които ми бяха разпределени. (При проверка ще стане ясно, че ми бяха разпределени двойно повече дела, въпреки това при правените проверки бях с най-добри резултати). Така животът продължаваше между дома ми, 6-о ТО и Герена, където ежедневно тренираше малката ми дъщеря. ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване