06/20/10 19:19
(http://e-vestnik.bg/)

Докато Цветанов лови октоподи и крадени картини, кой ще опази хората?

Нещо зачестиха гангстерските грабежи. Тук бензиностанция, там магазин. Главният секретар на МВР каза, че се увеличавали поради кризата…

Ами полицията какво прави? Разгонва търгове за картини?

Пълен цирк е българската полиция. Хора с качулки и камери могат да влязат в болницата, за да заснемат как пада на колене един бивш министър, накаран преди това да се облече за снимки. А същевременно да изпуснат малкия Маргин да избяга, а уж той бил голям гангстер и трябва да го следят, заради обвинения по три различни дела…

Докато полицаи правят акции за репортажи по телевизията, кръстени като американски екшъни, и обирите по къщите зачестяват.

Кой ще опази жилищата на хората? Кой ще спре джебчиите в трамвая? При такъв род кражби няма камери и пресконференции. А хората дори не искат да подават жалби, защото знаят, че ефектът е никакъв – дойдат, огледат, накарат те да чакаш 3 часа в районното, докато ти приемат жалбата и после …нищо.

Никой не е обяснил на редовите полицаи какъв е смисълът на тяхната работа – те си карат дежурствата, като се гушат в колата по уличките и вечер рекетират шофьорите. Или се примъкнат по за няколко часа в някое малко капанче с приятели да гледат мачовете от световното и се показват, само ако ги извикат по радиостанцията.
Така разбират службата слугите на народа, които се издържат с нашите пари.

То се видя, че една камера на Орлов мост в София върши повече работа от тях. Но не може всичко с камери.

Ще ги накара ли някой да си размърдат задниците и да спрат крадци, нарушители и мутриvaloranim01.gif?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване