06/25/10 10:49
(http://e-vestnik.bg/)

Бойко Борисов и икономиката - 7 причини за катастрофата

Непоследователен

Ще вдигам данъците, няма да ги вдигам, но може и да ги вдигна. Няма да има дефицит, ще има дефицит. Прекратявам руските енергийни проекти, всъщност ще ги преразгледам, абе може и да ги направим, ама при определени условия, но може и при други условия.

Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Няма да уволнявам външния министър, ще го уволнявам. Ще правя пенсионна реформа, няма да я правя, ще я отложа, не, последно, ще я правя… Как така съм непоследователен? Аз от последователност без приятели останах. По празници седя сам като куче. Лукойл, Корпоративна търговска банка, СИБанк… всичко е наследено от Станишев и Доган. За какви ценности ми говорите? Като сте толкова големи интелектуалци къде бяхте когато мафията превземаше държавата. На мен ми е най-лесно да си вдигна краката на бюрото, да си рупам череши и да философствам. Ама някой трябва да затвори престъпниците, да построи пътища, детски градини.

Гаси пожари вместо да премахне причините, които ги предизвикват

Е вие какво очаквате при всичките тия безобразия, които предишните правителства са правили в продължение на 20 години? Да ги оправя за една година? Тия реформи те са ги бавили с години. Верно, че съм номер едно, но не съм господ, дайте ми поне две години. Какво, бил съм страхлив да реформирам? А те като са такива реформатори защо не направиха те реформите, и защо мене ме избраха, а не тях? Цветанов, я им направи една операция “Икономистите”, че ми писна да се разправям с тия. Не виждат ли каква жертва правя? Управлявам обран бостан. Искам това да ми признаят и да ме оставят две години на мира. За всичко до тогава е виновна тройната коалиция. И предишните правителства.

Не говори на един език с чуждестранните си колеги

Уф, трябваше да науча английски вместо да ритам топка. Какво ли ми каза Меркел, сигурно е нещо лошо, не чух конгречулейшънс дженерал. Но пък най-високопоставения колега в Европа ми направи голям комплименнт - не знаел какъв премиер ще съм, но чул от неговите служби, че съм страхотен полицай. Да не забравя да го кажа на медиите. А защо не ни пуснаха в чакалнята за еврозоната, ей това не мога да си обясня. Не виждат ли че сме номер едно в Европа? Абе тия са по-зле и от нас.

Не прави анализ на ползите и разходите когато взема решения

Кажете сега защо искате това? Ми прави сте, имате моята подкрепа. Я от пресцентъра викнете журналистите да им обясним нещата. Ето, свършихме работата. А вие сега какво и защо искате? А, ми ние вчера решихме обратното. Те са скрили истината. Вече разбирам как стоят нещата. Ало, пресцентъра, викайте пак журналистите. Ей, писна ми да върша цялата работата в тая държава. Всеки при мене идва и няма един да не съм му решил проблема.

Плаши чуждестранните инвеститори

Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, че тая дума още не съм я учил. И, въобще, какво става с тока? Ми това са колонизатори, които си правят каквото си искат с народа, бе! Сега ще го обясня това на хората, че иначе ще излезе, че аз съм виновен за цените на тока. Цветанов, я им прати службите да ги дисциплинират и респектират. Ние се чудим как да вържем бюджета, а те тръгнали да инвестират в аутсорсинг вместо да ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване