07/24/10 07:34
(http://e-vestnik.bg/)

Любен Дилов като гуру във Фейсбук и неговите диловизми

Страницата на Любен Дилов във Фейсбук. Снимка: от екрана

Във Фейсбук има личности с по 4000-5000 приятели. Някои от тях са политици и приемат всеки за приятел. Но не всеки иска да им стане приятел. Фаворит сред тях във Фейсбук е Меглена Кунева с 4800 приятели. По този показател изпреварва други български политици, които са се осмелили да си направят профил във Фейсбук. Но Кунева пуска по нещо в своя профил само от време на време, обикновено някое скучно съобщение по европейските работи.

Съвсем друго нещо е профилът на Любен Дилов – син (Luben Dilov). Макар и политик, неговата популярност във Фейсбук – 4974 приятели – има съвсем друго обяснение. Дилов ръси всеки ден диловизми – някакви съобщения-статуси, които са нещо средно между виц и хайку – и неговите приятели във Фейсбук страшно се забавляват.
Обикновено след всеки диловизъм има 20-40 коментара, а бутона like са натиснали между 30 и 80 души.
Ето последният диловизъм, който се отнася за този уикенд:

“И днес се задава такава жега, че дърветата ще молят кучетата да ги препикаят, а кравите ще дават направо сухо мляко. Ако през уикенда попаднете на проститука с големи пришки на задника, не бързайте да бягате. Това не са обриви, а - съобразно директива на Еворепейския съюз - името и цената й, изписана на брайл, за слепи.”

Някои диловизми са компилация от шеги или преработка на вицове по актуален повод, но винаги преобладава оригинален диловски хумор.
Дилов освен това е преуспял ухажван мъж, за който е естествено да има много фенки във Фейсбук. И след всяко негово съобщение там започват коментари предимно от жени – ах, ох и т. н.

Но диловизмите си имат стойност сами по себе си. Очевидно са направили впечатление с особената си литературни достойнства, защото онлайн списанието “Либерален преглед” беше направило подбор и беше пуснало в две части диловизмите на Дилов от Фейсбук.

Портретът на Дилов в страницата му във Фейсбук. Снимка: Профил на Любен Дилов във Фейсбук

Ето някои от последните дни:

Luben Dilov обмисля създаването на ретро-мутра бар: в сепаретата с восъчни фигури на най-прочутите покойници от българския преход. Четвъртък вечер – „блек лейдис найт” - вдовиците влизат безплатно…
Размерите 90-60-90 при пернишките девойки означават 90 кг – от лежанка, 60 – бицепс и с 90 кг – клякания. И в Перник имат площад с пишкащо момченце, както в Брюксел, но след като се изпикае, момченцето си отива…
Петък е! Млада, привлекателна, умна и бедна девойка, търси запознанство с мъж, с противоположни качества… Често онова, което търсите през Интернет, може да се намери и чрез Интерпол.
Истинският сваляч предпочита секс-куклите. Обикновената жена веднага се навива, а гумената поне десет минути се надува. Още една разлика: при истинската жена - ако натисните силно лявата й гръд, дясната не се увеличава. Жан-Пол Марат не е знаел тези неща и ето защо е бил убит в банята - точно на тази дата, преди 217 години от приятелката си Шарлот.
Мой забележителен приятел, доктор-проктолог: „За 4 години съм бръкнал в 6500 задника…Човек все от някъде трябва да си вади хляба”. Желая ви успешна трудова седмица до края! Лека и доходна!
След Гай Юлий, претендиращите да са Цезар, се оказват най-вече салати, миришещи на риба. Когато на власт са задници, конституцията не е нищо повече от хартия. Тоалетна.

Потрет на Дилов от страницата му във Фейсбук. Снимка: Профил на Любен Дилов във Фейсбук

Ето още от последните месеци:
Обратното на мажоретка миньорка ли ...

Публикувана на 07/24/10 07:34 http://e-vestnik.bg/9584/dilovizmi/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване