07/28/10 07:30
(http://e-vestnik.bg/)

Как “24 часа” излъска образа на Топлото и жена му. И лъска, ли лъска…

Интервюто със съпругата на Валентин Димитров.

По повод ареста на съпругата на Вальо Топлото e-vestnik пуска отново подробности от мелодраматичния съботен очерк за страданията на младото семейство Топлови, който “24 часа” публикува след освобождаването на Топлото от ареста преди 3 години. В момента четивото си заслужава, защото разкрива вълнуващи неща за семейството. И е важно да се види кой е защитник на подобни персони. Както е известно Вальо Топлото има вече присъди, една от които 14-годишна. Той ги обжалва и поради това още не е в затвора.

Съдържанието на очерка за Топлото и семейството му в “24 часа” няма логическо обяснение освен пиар в полза на човек, който по силата на обстоятелствата е негативен персонаж, без всякакъв обществен авторитет. Подобен пиар материал в “24 часа” излезе и за съдения за контрабанда Пилето, също и за подсъдимия Христо Ковачки, за който подобно на очерка за Вальо Топлото, се твърдеше, че като малък помагал като тимуровец на възрастните.

Статията, която публикува e-vestnik тогава, след очерка за Топлото, беше приета от колеги в “24 часа” като враждебна и съответно онлайн изданието - като техен враг. А може би такава вълнуваща публикация трябваше да остане без коментар?

Тази статия е актуална и с друго - главната редакторка на вестника Венелина Гочева я готвят да оглави обединените БНТ и БНР, а зам.-главният й редактор онзи ден публикува голямо интервю с премиера Борисов, с вълнуващи въпроси, които се стремят да излъскат и без това излъскания му публичен образ.

“24 часа” с вълнуващ очерк за семейство Топлови

“14-годишно момче позира с китара в ръце пред развятото знаме на любимия отбор “Левски”… С предизвикателна пози момчето сякаш иска да изкрещи нещо на преминаващите по бул. “Прага” столичани. Нещо от рода на “Аз съм бунтар! Ще разтърся този град”, но грохотът на минаващите трамваи заглушава възмъжаващия глас. Тази бледа черно-бяла снимка е от средата на 60-те години на ХХ век…”

Този цитат от съботния брой на в. “24 часа” не е за някой бунтар с китара от ранга на Джон Ленън, Висоцки или поне Кирил Маричков, нито за бъдещ дисидент като Георги Марков. Така започва съботният очерк на вестника за освободения неотдавна от ареста Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото. По нататък в текста умилително е описано как той се мъчи да подреди живота си, да намери старите снимки, тъй като всичко е разхвърляно от обиските.

Съботният очерк, със снимка на семейството на Валентин Димитров. На заден план се вижда прочутата баба Цеца, която обикаляше банките.

Майка му, (известна като баба Цеца Милионерката), разказва просълзено пред вестника спомени за детските игри на бъдещия герой Вальо Топлото. Как направил беля, а като му се скарали, избягал от къщи. Цитат: “От малък показваше характер”, спомня си баба Цеца.”

После Вальо Топлото разказва как като малък със съседските деца направили “тимуровска команда” (б. р. – доброволци пионерчета, които помагат на възрастните), как командир на командата станал той.
По нататък вестникът разказва: “Професионалният му удар е назначаването му за шеф на “Топлофикация” – София. Тук утвърждава мениджърските си качества.”

Първа страница на “24 часа” от 16 юни 2007 г.

На втората страница на очерка има заглавие “Английската кралица го кани на бал” и подзаглавие: “Тенисът и картините са неговата страст”. Да не помисли някой, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване