07/29/10 06:25
(http://e-vestnik.bg/)

Нагъл ли е Цветанов или просто милиционер?

Млада жена е с пукнат череп от професионалните действия на полицията. При това жена без всякаква вина, нападната от униформени в дома й - в Кърджали. И вътрешният министър Цветан Цветанов дава следното обяснение пред парламента - полицаите видели женски силует и влезли “малко по-бързо”…
Вътрешният министър или е много нагъл, или практиката му като милиционер и полицай е направила невъзможно да оценява нормално нещата.

Обясненията на Цветанов в народното събрание за инцидента в Кърджали са срам за парламентаризма. Иначе правителството е безсрамно, както се вижда от неговата защита на полицаите.

Това не е първият му случай - по същия начин той защитава убийците на благоевградчанина Чората. Те имат присъди за убийство на две инстанции, а Цветанов оказва нечуван натиск върху съда по този случай и в резултат беше направена нова медицинска експертиза, която оневинява полицаите по същия безсрамен начин. Да, трупът имал синини, следи от побой, но стомахът на жертвата бил разширен, имал сраствания на плеврата, имал кокаин в кръвта (нищожни следи) и др.

Ако някой още не е забелязал - имаме си работа с нагла полицейщина. И с човек, който е възможен кандидат за президент догодина, ако така реши неговият патрон Борисов.

Ето още коментар за обясненията на Цветанов от блога на dzver:

Цветанов и битите

Едни полицаи попребили няколко души у дома им и това било грешка, ама не чак такава грешка, защото:

- единият бит бил уволнен дисциплинарно през 91-а;

- двете жени приличали на проститутки (у дома си, в спалнята посреднощ);

- синът бил поръчвал проститутки (всъщност такси, това се изясни);

- прокуратурата е била уведомена за акцията.

Цецо се извинил, но само защото майката не знаела какви ги прави синът (че поръчва такси). Ако е знаела, няма извинение.

Интересни оправдания от бъдещия президент.

Цветанов се обяснява кой и защо бит в Кърджали (в нюз.бг)

PS. хипотезата ми, че синът е поръчвал такси се потвърди (vesti.bg)

Още текстове от dzver в неговия блог

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване