07/31/10 21:25
(http://e-vestnik.bg/)

Български проститутки населяват “бордея на Европа”

“Не правя това за удоволствие”, казва българската проститутка Лола, която е в Испания от един месец. “Изплащам два кредита и имам петгодишен син в България”, обяснява тя преди да избяга… Публични домове, крайпътна проституция: районът на Ла Хонкера - испанско градче близо до Перпинян - привлича всекидневно поток от французи, търсещи евтин секс. Това ядосва кмета, който се опитва да отърве града от славата му на “голям бардак”.

Разрешени в Испания, публичните домове изобилстват и създават на Ла Хонкера лош имидж и репутация на “бордея на Европа”, казва със съжаление собственикът на бар, предпочел да запази анонимност. Откриването през октомври на ново “заведение” с капацитет до 600 клиенти предизвика бунт сред жителите. Кметът на селището с 3000 жители, разположено край автомагистралата Перпинян-Барселона, Жорди Кабесас цели четири години се опитвал да предотврати построяването му. Неотдавна съдът разреши публичният дом да бъде отворен в центъра на общината, на метри от супермаркета, от който пазаруват местните жители.

Извън селото се намира един от най-големите публични домове в района - “Далас”. Управителят му Нико го нарича “хотел за жени”, не приемайки названията “публичен дом” и “бордей”. Румънки, българки, рускини и латиноамериканки наемат стая за 80 евро на нощ. Тъй като в Испания сводничеството е забранено, не вземам никаква комисиона, те са независими, твърди Нико, който печели от такса вход и такса върху консумацията. Според него “Далас” се посещава от около 500 клиенти на вечер.

Около бара стотина млади жени, обути в прашки и качени на 15-сантиметров ток, заговарят клиентите направо на френски с “добър ден, как си?”, галейки ги по врата. На практика - било от юг, запад или от района на Париж - 90 процента от клиентелата идва от Франция. Всички в квартала ми знаят “Далас”, обяснява 18-годишният Мохамед от Безие (Южна Франция). “Във Франция това се прави на улицата, то е нещо мръсно. Тук ни дават комплект, съдържащ чаршафи за еднократна употреба, презерватив, сапун и шампоан”, отбелязва одобрително младежът. “Момичетата тук са по-евтини, отколкото във Франция”, добавя Еди - 26-годишен жител на парижко предградие.

Кметът на Ла Хонкера се бори и срещу друг вид проституция - на огромните паркинги за тирове или край националната магистрала проститутки от Източна Европа и Нигерия търсят клиенти сред автомобилистите и шофьорите на камиони. През юли миналата година кметът въведе наказателна мярка, според която “заловените на местопрестъплението” край обществен път клиент и проститутка плащат по 300 евро глоба. Миналата година акт за такова нарушение е бил съставен на около 300 души. “Клиентите плащат веднага, понеже нямат желание да получат фиш за глобата у дома си”, момичетата обаче - не, казва кметът на Ла Хонкера.

Захвърлените край криволичещите пътища в покрайнините използвани презервативи свидетелстват за размаха на проституцията в градчето, през което всеки ден преминават по 6000 камиона, както и французи, дошли да търсят от другата страна на Пиренеите алкохол, цигари, гориво или секс на по-ниска цена. “Тези жени се контролират от различни мафии и сводници”, твърди Жорди Кабесас, който съобщава също за наркотрафик и проблеми с насилието, свързано с проституцията.

По БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване