08/06/10 14:46
(http://e-vestnik.bg/)

Блогър псува в писмо до Путин, иска си пожарната камбана

Сигнална камбана Снимка: грани

Блогър, собственик на вила в Тверска област - един от най-пострадалите от пожарите региони, критикува в Интернет Владимир Путин заради действията на руската власт срещу бедствието и беше удостоен с отговор лично от министър-председателя.

Използвайки нецензурни изрази, руснакът отбелязва, че “при шибаните комунисти” в селото му имало три водоема за противопожарни нужди, сигнална камбана за тревога в случай на пожар и дори “какво чудо - пожарна кола, макар и една за три села”. “После дойдоха демократите и си е*а майката”, най-напред засипали водоемите и ги продали за застрояване, пожарната кола изчезнала, а вместо камбаната сложили телефон, който обаче не бил включен в мрежата.

“Къде отиват парите ни? За чий х* ни е някакъв си иновационен център в Сколково, щом нямаме елементарни пожарни коли”, пита се виладжията. “Не ща телефон на село, искам си противопожарните водоеми и камбаната, върнете ми шибаната камбана и изкопайте вир, аз ще си го наглеждам и ще го пълня”, обещава той. Блогърът настоява да бъде освободен от данъците или от отчисленията за пенсионния фонд, защото “както е тръгнало, все едно няма да доживея до пенсия, а за тия пари ще купя пожарна кола за трите села и ще живея спокойно”.

Журналисти от радио “Ехото на Москва” препращат до премиера електронния протест на руския гражданин и главният редактор Алексей Венедиктов добавя в бележка към него: “Естествено, никой няма да ви го каже в лицето, но Интернет е пълен с критика и негодувание”.

Неочаквано  Владимир Путин лично пише отговор на ръка и го изпраща в радиото. Според “Росийская газета”, премиерът отбелязва литературната дарба на блогъра и го сравнява с “любимия писател на Ленин” - Максим Горки, живял навремето на остров Капри. “Но и там не бихте могли да се чувствате на сигурно място. Защото и в Европа, и в САЩ хората се сблъскват с природни катаклизми от същия мащаб”, пише Владимир Путин.

Русия обаче не познава такива наднормени температури от 140 години, значи и комунистите не са се изправяли пред подобен проблем. И днес ръководството на Русия прави всичко възможно, за да подпомогне пострадалите, подчертава министър-председателят, като изразява надежда, че и двамата с блогъра “ще изкарат някак до пенсия независимо от всички проблеми и трудности”. Освен това, Путин уверява интернет потребителя, че стига да посочи адрес, “незабавно ще получи корабна камбана от губернатора”.

По-късно ръководството на Тверска област рапортува, че в село Високово е закачена сигнална камбана, но авторът на писмото отговаря в блога си: “Не са закачили камбана… Господин Зеленин (губернаторът - б.р.) лъже. Може и да е закачил, но не там, където трябва! Властта както обикновено лъже и се опитва да заблуди всички. Въпросът не е в камбаната, а в това, че е необходимо комплексно окомплектоване на всички населени места със средства за пожарогасене. Администрацията на Тверска област се е отчела пред премиера, но не е изпълнила нито едно възложените й задължения.”

Междувременно димът от пожарите в Русия e достигнал стратосферата и на някои места огънят бушува с такава сила, че образува облаци, каквито обикновено се получават при изригване на вулкан или при ядрени изпитания, съобщи Газета.ру по данни от спътника на НАСА Terra.

По БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване