09/08/10 07:24
(http://e-vestnik.bg/)

Катастрофа на малката уличка или за ролята на паяка

Чарвеният сеат, който бутна джипа мерцедес и той се обърна. Снимка: e-vestnik

Тихата уличка “Атанас Далчев” в квартал “Изток”, с редове дебели дървета – чинари. И коли, паркирани плътно по платното и на тротоара. Изведнъж – силен трясък от удар на кола и последващи по-малки удари.
Какво се случва? На платното лежи обърнат черен джип мерцедес, от най-големите, край него три коли ударени. И едно дърво, както се оказва после – дебел чинар, достатъчно дебел, за да издържи удар от няколкотонен джип мерцедес. Да се чудиш как може на такава тясна уличка да се обърне такъв голям джип.
По нагоре на кръстовището с друга малка уличка - “Чехов” – седи една малко червено сеатче със смачкана предница. Но на фона на разнебитения мерцедес, по който няма здраво място, на сеатчето направо нищо му няма.
И – невероятно – оказва се, че това сеатче блъснало и обърнало 3 пъти по-големия мерцедес с важен номер 0001.

Как малкия Давид обърна големия Голиат?
Сеатчето идва отдолу по “Чехов” и пресича “Атанас Далчев”. А отгоре по “Далчев” хвърчи джипът. Сеатчето не спира на знака за пресичане на път с предимство. Тоест – само намалява леко и пресича. И бързият мерцедес профучава пред него, така че сеатчето го блъска някъде около задната врата и задната гума. Мерцедесът залита, закача леко един друг мерцедес на ъгъла, после – вероятно шофьорът е натиснал спирачки със закъснение – се обръща настрани, блъска един ягуар, паркиран на тротоара преди няколко часа, после блъска един прекрасен чинар, който си расте на тротоара от 60 години, пързаля се по асфалта още няколко метра и леко блъска една друга паркирана кола, колкото да й счупи фара. Жертви няма, и двамата шофьори са се отървали с лека уплаха.

Оня със сеатчето е виновен, коментират зяпачите – не е спазил предимство. Ама и тоя с мерцедеса много е бързал, коментират пък другите зяпачи. Симпатиите са им на страната на шофьора от сеатчето, щото той е едно слабичко момче. Впрочем и шофьора на джипа е слабичък младеж, облечен в черно, в тон с цвета на джипа, който противно на очакванията не се нахвърля върху другия шофьор, а седи кротко и чака. КАТ идва след 40 минути – направо светкавично. Вероятно като са им казали по телефона, че има обарнат джип, се решили, че работата е сериозна и са дошли необичайно бързо.
Пишат протоколи, взимат алкохолни проби (на шофьорчето на джипа се оказва, че има алкохол над нормата, но това са подробности). Никой обаче не обръща внимание на един от виновниците на катастрофата – черно ауди, кротко паркирано на тротоара на ъгъла на “Чехов” и “Атанас Далчев”. Паркирано е така, че сеатът, като идва, няма видимост какво приближава отляво по “Далчев”. А отляво отгоре хвърчи големият джип. И за късмет на сеатчето, вместо да го блъсне мерцедеса и да го размаже, случва се така, че то блъска мерцедеса отстрани и го обръща. Иначе щеше да има жертви.

Чарвеният сеат, който бутна джипа мерцедес и той се обърна. Снимка: e-vestnik
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване