09/14/10 21:37
(http://e-vestnik.bg/)

Радикалният ислям унищожава преди всичко самите мюсюлмани

Девет години изминаха от кошмарните терористични атаки в Ню Йорк, а ислямският джихад разширява сферата си на влияние. Пакистан е на ръба на гражданска война, Афганистан е окупиран от американци и техните съюзници, но голяма част от страната се намира под контрола на талибаните, в Сомалия цари хаос, а близки до Ал Каида кръгове установяват контрол върху територията на държавата, някои райони на Йемен са се превърнали в опорни пунктове на джихадистите.

Иран загърбва мнението на международната общност и се превръща в регионална свръхдържава с ядрени амбиции, Турция и Сирия осъзнават, че Западът като цяло и САЩ в частност губят предишната си сила, и изказват намерение да се присъединят към иранската ос, Хизбула контролира Ливан, Хамас победи на изборите в палестинската автономия и взе под контрол ивицата Газа. Бин Ладен все още се укрива. Все още е възможно той да бъде открит, но след девет години без съмнение има повод да е доволен.

Вестта за свещен джихад се разпространява и в западните страни. Понякога тя надява маската на добродушие, понякога оголва зъби. Терорът срещу Запада тлее. Той е почти потушен. Има обаче друг терор, който се засилва с всеки изминал ден. Терорът на ислямистите срещу мюсюлманите. От началото на тази година в Пакистан, Афганистан, Сомалия, Йемен, Кюрдистан и други страни всекидневно от ръцете на ислямисти загиват 75 мюсюлмани. Повечето от тях са жертви на войната на ислямистите срещу мюсюлманите.

Числото на убитите от терористи в Запада, включително жертвите от 11 септември в Ню Йорк, никак не може да се сравни с убитите само за последната година мюсюлмани в хода на свещения джихад, който ислямистите водят. Ислямистите въобще не са мнозинство сред мюсюлманите. Напротив, те са малцинство. Но тук става въпрос за решително, хитро, изтънчено, войнствено малцинство. То установява контрол в много страни и даже някои райони в Запада, но не защото ислямистите отразяват интересите на болшинството. Ислямистите представляват жестока сила, която налага своята идеология с помощта на терор и убийства.

Много европейски мюсюлмани с умерени възгледи - журналисти, правозащитници, представители на академични кръгове, които се осмеляват открито да заявят опасността от ислямски радикализъм - са принудени днес да се укриват от фанатиците. Животът им е застрашен. Западът предава умерените мюсюлмани. Западът не се интересува от това, че в исляма преобладават умерени тенденции. Той иска примирие с ислямистите.

За това свидетелства сътрудничеството между западните “сили на прогреса” и ислямистките учреждения, които се присъединяват към световния джихад. Така например организацията “Амнести интернешънъл” мобилизира в своите редици деятели, които открито изразяват подкрепа за талибаните и поддържат концепцията за “отбранителен джихад”. Така немалък брой западни организации се обединиха, за да “освободят Газа” и фактически оказват подкрепа за Хамас.

В подкрепа на шейх Абдул Юсуф Рауф например, който има намерение да създаде мюсюлмански център близо до Кота Нула, мястото на терористичните атаки от 11 септември 2001 г., се изказват много западни леви организации. Така стотици хиляди сътрудници на западни академични учреждения и медии се превръщат в крепост на радикалния ислям. Цялата тази червено-зелена коалиция се опитва да скрие факта, че ислямисткият терор унищожава предимно самите мюсюлмани. Ако този факт стане достояние на широката западна общественост, трудно ще бъде вината за мюсюлманските неволи да се хвърли върху Запада, колониализма, ционистите и Израел.

По БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване