11/05/10 22:36
(http://e-vestnik.bg/)

По-добре да си гей, отколкото да си Берлускони

Танцьорката Руби. Снимка: личен сайт

Италианският премиер Силвио Берлускони се опита хитро да се измъкне с шега от последния скандал, свързан с момичета и партита, но съюзниците му не се смеят и бъдещето на дясноцентристкото му правителство е в опасност. Италия дни наред с интерес следеше историята за непълнолетната танцьорка в нощен клуб, известна като Руби, която получила 7000 евро от Берлускони, след като присъствала на парти в разкошната му частна вила до Милано по-рано тази година.

Самият премиер отхвърли критиките, които се посипаха върху него по този повод, и дори разпали недоволство с типично то си провокативно поведение, като заяви, че е “по-добре да се заглеждаш по хубави жени, отколкото да си гей”.

Берлускони оцеля след предишни скандали, свързани с купони и проститутки, и твърди, че ще остане на власт до края на мандата си през 2013 г., въпреки че е подложен на атаки от най-различни групи като католически епископи и защитници на правата на хомосексуалистите.

Това е обмислена стратегия, смята Маурицио Песато, директор на социологическата агенция SWG, който казва пред Ройтерс, че Берлускони е отправил послание, прескачайки опозицията и политическите коментатори, директно към основния си електорат. “Той премина в нападение. Каза: Ако ме искате, аз съм мъж, аз излизам с жени, това съм аз”, каза Песато. “Много италианци са като него и това важи за много италиански семейства. Това е много традиционна, дори консервативна позиция. Не е сигурно дали ще проработи, но това е подходът, който той възприе”, каза той.

В същото време Силвио Берлускони се кани в началото на следващата седмица да участва като почетен гост във форум в Милано, посветен на семейните ценности и на проблемите на италианските семейства, организиран от Асоциацията на италианските семейства, пише вестник “Кориере дела сера”. Организаторите на форума били силно притеснени от гостуването на министър-председателя и, както пише вестникът, притесненията им тези дни са напълно основателни тъй като аферата, известна в Италия, като Рубигейт, беше обогатена от нова афера, наречена Надягейт по името на компаньонка, направила нови скандални разкрития за личния живот на премиера.

Скандалът Рубигейт избухна миналата седмица, когато в пресата излязоха информации от разпити на заловена за кражба непълнолетна мароканка. В понеделник момичето в центъра на скандала - Руби, чието истинско име е Карима, навърши 18 години и както беше обещала лично разказа за познанството си с Берлускони пред тазседмичния брой на изданието “Оджи”. Пред него момичето описа подробности от парти във вилата на премиера в Аркоре край Милано, състояло се в Деня на влюбените.

От разказа й стана ясно, че премиерът й е посветил песен, възхитил се на краката й, забавлявал гостите си с шеги за политици от левицата, споделил им тайните на ритуал, наречен бунга-бунга, за който се смята, че е вдъхновен от разкази на Муамар Кадафи и им показал статуетка с тяло на Супермен  и с неговата собствена глава. Накрая дал на Руби плик с 7000 евро, защото бил информиран, че тя е в затруднено положение, но не поискал нищо в замяна.

В интервюто за “Оджи” момичето разкрива, че по време на гостуването си във вилата тя била бременна, но после направила аборт, тъй като бащата на бебето й я изоставил. По думите на Руби това бил Доменико Рица, известен адвокат и политик в Италия. В интервюто мароканката признава, че излъгала Берлускони за възрастта си и когато след време той научил за това, й казал, че не иска повече да я вижда. Пред седмичника Руби заключава, че вината й във връзка със скандала Рубигейт е само, че е излъгала за годините си, докато вината на Берлускони била в това, че пускал в дома си хора, които дори не познавал.

Италианците тъкмо ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване