11/25/10 22:45
(http://e-vestnik.bg/)

Несебър – злата радост на българите

5 май 2009 г. Строежът на фирма “Краш 2000″ е ограден и се охранява. Оказва се, че с незаконни документи в България може да се построи цял хотелски комплекс. Снимки: e-vestnik

Че има незаконни строежи, има. Че трябва да има санкции, трябва.
Но гледам и не вярвам на очите си:
Работният, къщовният, грижовният нашенец просто умира от кеф като събарят тарабите на несебърци. Състоянието на народната душа е такова, че ако питаш: Да сговним ли живота на Х, да се отнеме ли нещо, да се забрани ли друго… и тем подобни, отговорът ще е еднозначен и ясен: Да! Веднага!
Искали хората справедливост. Справедливост е администрацията да си върши работата, справедливост е бумагите да се издават бързо и без подкупи, справедливост е, когато някой нарушава реда да се опиташ да го спреш.
А редът, между другото, трябва да е еднакъв за всички, не само за дребосъците.
Събаряйте! Събаряйте! – радват се злобарите и вършат чудесна работа на душманите си, които никой, разбира се, няма да закачи.

Може ли незаконното строителство да добие такъв размах без участието на крадливата администрация – общинска и държавна? Да е потърсена отговорност от някого? Зад всяка гадост, зад всяка глупост, зад всяка грозотия, зад всяка несвършена работа стои някой чиновник. И не един, а цяла сюрия!
Да ги съборят тях.

Публикувана на 11/25/10 22:45 http://e-vestnik.bg/10492/nesebar-zlata-radost-na-balgarite/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване