12/16/10 13:53

Антония Йорданова – Иван Кюркчиев с концерт във Варна

Изключителното Клавирно дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев с концерт във Варна Събитието е част от поредицата музикални представяния, организирани от Ивона Недева

Варна, 13 декември 2010 г.

Изключителното клавирно дуо Антония Йорданова - Иван Кюркчиев ще изнесе концерт на два рояла в залата на Градската художествена галерия на 22 декември от 18 часа. Пианистите са във Варна по покана на Ивона Недева. Изпълнението им е първо от поредица музикални събития, организирани с цел да обогатят културния живот в града. Комплиментът към публиката на този концерт е чаша хубаво вино, осигурено от Винарска изба Розова долина АД.

Дуетът Антония Йорданова - Иван Кюркчиев е музикално явление с четири златни ръце. Определят ги като “художествено ядро с богата звукова палитра”. Синхронът между двамата изпълнители превръща събитията с тяхно участие в празник за сетивата – нещо, което ще почувстват всички гости на събитието. Младите пианисти са лауреати на редица български и международни конкурси и са участници в много музикални фестивали. Изключителните им качества като солисти са усъвършенствани в класа на проф. Боян Воденичаров в Кралската консерватория в Брюксел.

Музикалната програма на събитието включва: Моцарт - Соната за две пиана – KV 488, Равел – Испанска рапсодия – четири ръце, Рахманинов – Сюита – фантазия за две пиана оп.5, Шостакович – Концертино за две пиана оп.94.

Художествените представяния на Ивона Недева са индивидуален проект, който обединява изключително качествени изпълнители, разнообразна програма и раздвижена атмосфера на концертните събития. Следващото събитие е планирано за края на януари 2011 г. – Музикална приказка за арфите на Анжела Маджарова с участието на Диляна Георгиева, сопрано.

Очакваме ви с желание и чаша вино на първия концерт от поредицата – Клавирно дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев в Градската художествена галерия, 22 декември, 18 часа!

Закупуване на билети – на място.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване