12/19/10 09:39
(http://e-vestnik.bg/)

Безсмисленият министър Божидар си отива. И защо беше целият масраф?

При гръмките приказки за икономии и закриване на министерства, които били разход на предишното правителство, сегашното направи един нов министър, който през цялото време стърчеше ненужно.

Министър на българите в чужбина беше измислица на премиера Борисов, за да даде някоя престижна служба на Божидар Димитров. Той, освен негов приятел, беше и важен елемент в предизборната кампания та ГЕРБ. Водеше листа в Бургас, като известно лице.

Божидар Димитров  беше и символ на разочарование от БСП, на чието ръководство беше член преди това. Трябва да му се отблагодарят за това, което е направил за победата на ГЕРБ. Направиха го министър без портфейл, но все пак с 20-ина служители – на държавна заплата.

Но за какво всъщност беше тоя министър? Велика глупост, при това опасна. Я да си представи някой, ако Турция си направи министър на турците в чужбина. И Македония по същия начин да си направи министър на македонците в чужбина. Плямпало като Божидар Димитров веднага създаде проблеми, като направи изказвания против Турция и се наложи Борисов да се извинява и дори да каже шегичката: “Притеснявам се Божидар да не ни вкара във война…”

После имаше измислици на министъра, че български паспорт ще се дава срещу пари, инвестиции и др. глупости. Онова, което каза за “шибания народ” е последна грижа. То всеки го мисли, но по различни причини. Някои пък смятат, че народа е “шибан”, щото мнозина харесват Божидар Димитров.

Харесван-нехаресван, сега ще си ходи. За агентурното му минало се знае отдавна. Самият Димитров се гордее с него. Дори каза веднъж, по повод това, че намериха на общинския съветник Каролев някакви връзки с ДС от казармата – “Ей, това момче ми се издигна в очите”.

Случаят Димитров е типичен за двойнствените приказки на премиера Борисов - той е против комунизма и агентите, но е за Тодор Живков и Божидар Димитров. И дори по повод Димитров каза: “Няма двоен аршин, защото Димитров е само един от министрите, а посланиците са половината (!?). То е като да се напиеш веднъж и цял живот да те смятат за алкохолик.”

Тези приказки са още по-абсурдни, след като част от тези посланици са назначени по предложение на правителството на Борисов. Ако за него е имало значение агентурното им минало, е могъл да го провери, както на кандидат-депутатите.

Има и още нещо – Борисов премята хората като грънци. Не за пръв път му се случва да каже, че ще махне тоя и оня, още преди да го е уведомил, а направо го съобщава по телевизията. Така все по-трудно ще става на сегашния премиер да намери сериозни хора за министри или отговорна работа. Ще среща този и онзи по разни кръстопътища и ще ги назначава, докато се намери следващ наивник да се хване на хорото…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване