01/16/11 22:30
(http://e-vestnik.bg/)

Българите в ерата Facebook и преди нея

Илюстрация: Гади Шами, блог

В календара на маите пишело черно на бяло, че светът ще свърши с гръм и трясък на 21 декември 2012 година, което е съвсем скоро, както и да го погледнеш. Нe запомних точно в колко часа. Егати каръците сме от нашето поколение. И УПК-то ни хвана навремето, бяхме последните идиоти, които караха 2 години казарма, това социализъм, това капитализъм, а сега и край на света ни сервираха гадовете.

В резултат на тези апокалиптични предсказания в социалната мрежа Facebook мощно избухна следната маниакална група: „Масова оргия на 21. 12. 2012. Ако не умрем после ще е голям резил… “ В пристъп на връхлетял ме като урагана Катрина стихиен ентусиазъм незабавно се присъединявам към тази толкова човешка общност в социалната ни виртуална колиба, която вече е приютила към 13 000 души. (За сведение на по-възрастните, това няма нищо общо със социалния президент, не се коркайте. За него по-нататък – б.а.)

Скоро тази група ще брои милиони, сигурен съм. Това българите може да сме бесни индивидуалисти, ама иначе умеем да сме единни баш в края на света. Като за последно. Железни сме, когато става въпрос за грандиозни мероприятия от този род, дума да няма. Ако не друго, ще сме като едно тяло и една душа по време на Апокалипсиса, а то това си е архиважно. Напомня ми за спартакиадите, на които веехме знаменца, за да изобразим образите на Георги Димитров или Ленин през миналия век, но ще е много по-забавно.

И така, ще си понесем резила, ако това значи, че Човечеството ще бъде спасено, както тайничко се надявам. Въпреки че повечето ми познати, най-вече тези от женски пол, са единодушни и безжалостно категорични в заключението: „Предсказанието на маите е 1000 процента сигурно. Светът ще свърши“.

„Ще го ручаме жабето, оно се е видело. Оня брадатио горе ще ни трепе като маче у дирек“, както поетично се изказа един забележителен шоп, когото заговорих по темата край една чешмичка в дефилето. Обичам да се допитвам до различни хора, поне по глобалните проблеми. „Щом са казали така маите, нема мърдане. Они са си ебали веко“, вика ми той. Не че беше чувал за тях преди това, но много им имаше доверие.

Сигурно заради безрезервното женско предчувствие за края на света, във въпросната група мацките са много повече, което е добре за такова горещо мероприятие. Щеше да е неприятно предимно пръчове да се съберат, за да изпратят този свят с оргия. Много тъпо за заключителен купон от такъв мащаб. Още повече ми хареса идеята на едно доста сексапилно парче, ако съдя по снимките в профила, тази оргийка да се спретне край паметника „1300 години България“ в парка на НДК, много по-известен сред широката общественост като осмоъгълния петокуйник, да кажем.

Неговата символика определено предполага да се превърне в център на подобно грандиозно мероприятие. Гениалността на това неописуемо с думи прости монументално произведение се състои в това, че най-добре онагледява състоянието на България днес – след 1330 години съществуване. А Божо Министъра даже вика, че са много повече. Паметникът може да носи някакво масонско или поне тамплиерско заклинание. Също като останалите букви по него, които образуват причудливи послания към бъдещето от рода на:

„ ърви ароде … зродени
… мето е с нас
Тоз, който падне . ой за во. . да, … не … . ира!“

Има нещо пророческо тук. Правилно казват хората, че народите в този век ще се бият за вода. А „мето е с нас“ ще да е ключът към загадката… Дано само да не е Мето Илиенски.

Когато в България през 2002 г. ...

Публикувана на 01/16/11 22:30 http://e-vestnik.bg/10826/balgarite-v-erata-facebook-i-predi-neya/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване