01/17/11 22:39
(http://e-vestnik.bg/)

Врътки с кучета, прасета и кретени

Румен Белчев

Понятието “връткам се” в жаргона означава само едно нещо.

Виж, във вестникарския сленг то придобива качества на термин от астрономията. “Земята се врътка по-бързо, учени гадаят защо” - просвещава ни “24 ЧАСА”. Мама му стара, наистина май се задава краят на света - Содом и Гомор навсякъде, вече и майчицата Земя започна да се врътка под път и над път…

Астрономията е слабост и на “СТАНДАРТ” - само че там наблягат на екшъна - “Луната отхапа от Слънцето”. Нещо като скандал между фолкпевица и футболист се получава, но на научна основа.

Годината се затъркаля, ротомашините запращяха и по сергиите пак се струпаха купища вестникарска хартия, надлежно изцапана с мастило, думи и изключително ценна информация.

“Грабят прасета и коледна украса” - осведомява ни за криминалната обстановка в страната “НОВИНАР”, а “24 ЧАСА” добавя и малко пикантерия - “Роми с ножове задигнаха чорапи и GSM на старец”. След като свили от самотния осемдесетгодишен дядо четири чифта чорапи, телефона и 30-те му лева, ромите изпаднали в благо коледно настроение и “му се извинили и обяснили, че няма какво да ядат”…

Тук, предполага се, трябва да се просълзим.

А за да възстановим загубения след прочита енергиен баланс, да отърчим да си купим чудодейната гривна само срещу 35 кинта от вестникарските сергии - както ни уверява “ШОК”, мястото, което единствено дава гаранция, че си купуваме нещо сигурно.

Е, вестникарската сергия е точно такова място - там ментета няма!

Уверете се сами.

“Росен Петров се връща с гадже от Израел” - клюкарства “24 ЧАСА”. Няма лошо - дето се вика, дай, Боже, всекиму. Объркването идва от дребните буквички под заглавието - “ТВ водещият каца днес в София с полет от Йордания. Той беше там заедно с приятелката си…”

Юнаци, ще ни вкарате в дипломатически скандал - Йордания не е провинция на Израел, моля ви се!

А “ШОК” направо ни разплаква с трагедията на родна телевизионна звезда: “Кучето на Виктория Петрова повредено”.

Какво точно се поврежда на кучетата според вас? Не им зарежда акумулаторът? Гръмва им процесорът? Или - просто им изгарят бушоните?

Още по-лошо, отколкото си мислите.

Според написаното красавицата, разстроена от скорошния си развод, си купила кученце - с надеждата да го направи шампион на кучешки изложби. “Като се провалих при избора на мъж, то поне кучето ми да е първенец в нещо” - била рекла.

Още при първото явяване на подиума обаче претърпяла жестоко разочарование - “бил открит дефект на мъжкия є пес. Той бил само с един тестис…”

На човек като не му върви, и котката му се оказва женска…

Но - да завършим с позитивна новина! “Кретен от ОЛАФ ни поздрави” - кипи от позитивизъм “ТРУД”.

Да беше само тоя кретен (така всъщност си му е името на поздравилия ни Тиери Кретен, шеф на дирекция в ОЛАФ) - с мед да го намажем…

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Публикувана на 01/17/11 22:39 http://e-vestnik.bg/10869/vratki-s-kucheta-praseta-i-kreteni/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване