01/17/11 15:35
(http://www.cross-bg.net/)

Неделчева: Запазването на политическото, етническото и религиозно разнообразие в Северен и Южен Судан е важно за бъдещото им развитие

Впечатляващата избирателна активност е свидетелство за ангажимента на гражданите и послание към властите Хартум ,Судан /КРОСС/ На обща пресконференция в суданската столица Хартум Мария Неделчева, която ръководи мисията на ЕП и Вероник де Кайзер-ръководител на мисията на ЕС в Судан, представиха първичните заключения от проведения референдум за независимост на Южен Судан. С още петима свои колеги от ЕП, българският евродепутат проследи изборния процес в няколко избирателни бюра в и около градовете Хартум, Джуба и Терекека. Пред местните медии Мария Неделчева очерта заключенията на мисията на ЕП, които се припокриват с тези на ЕС относно организацията и доброто разбиране на процедурите от персонала на избирателните центрове и от самите избиратели.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване