01/18/11 04:40
(http://e-vestnik.bg/)

Антоний Странджев, бивш зам.-шеф на митниците: Организираната престъпност върви с управляващите

Бившият зам.-шеф на митниците Антоний Странджев в сутрешния блок на бТВ. Снимка: от екрана на бТВ

Целият ми разговор с Танов е истина, казва един от героите в записите

Интервюто с бившия зам.-шеф на Агенция “Митници” и бивш служител на ГДБОП Антоний Странджев е взето от Сашо Диков и излъчено на живо в Канал 3, по повод огласените компрометиращи премиера записи на телефонни разговори.

Сашо Диков: Вие сте герой на един от последните разговори с Ваньо Танов, който ви звъни и ви казва, че премиерът му е казал: „Аз какво ти казах на теб, аз не съм Първанов, аз като съм поел ангажимент към един човек, изтегли хората и извикай Мишо (б. р. - Бирата, Михов) утре и се разбирайте”. Това е част от разговора между вас и г-н Танов, спомняте ли си този пасаж?

Антоний Странджев: Господин Диков, аз го пуснах (б. р. – да го чуя) като звуков файл в интернет и както пред ваши колеги досега имах възможност да споделя, така и на вас ще кажа, че разговорът и диалогът, който чух лично аз, звукът на гласа е мой, диалогът  е мой, аз съм провеждал този диалог и този разговор с г-н Танов, спомням си добре цялата ситуация и си стоя зад думите, които тогава съм казал, позицията ми е била ясна и сега позицията ми е също толкова ясна.

- Искате да кажете, че вие добре си спомняте как Ваньо Танов ви казва, че Бойко Борисов е поел ангажимент пред Мишо да извадите вашите хора от проверката?

- Да, точно така, разговорът, който е публикуван, е действително проведен от мен. Аз участвам в този диалог и действително това са думи, които съм казал, и това са думите, които аз съм чул.

- От страна на Ваньо Танов?

- Да, от страна на Ваньо Танов.

- По-нататък Ваньо Танов ви казва: „Просто да ни заведат, защото вече няма да може нищо да се направи и Мишо ще му каже: „Ами те нарочно го правят”. Предния път, като идва, на асансьора каза: „Аз съм се разбирал с – става дума за Мишо Бирата – аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене”.

- Така.

- И вие допълвате: „Той нека да си е плащал на предишните”.

- Така.

- Потвърждавате, че този пасаж е на Ваньо Танов и това той ви го е казал?

- Да, г-н Диков, целият разговор е истина, няма смисъл да ги караме изречение по изречение… Всичко това, което ми го казвате вие, и това, което е публикувано, да, това е точно така.

- Добре, как се развиха нещата с тоя случай там, с Мездра, „Леденика” и т.н.?

- Най-добре е органите, ако искат да проверяват случая, да извършат проверката. Мога да ви кажа, че има документи, налични в агенция „Митници”, които удостоверяват, че най-общо казано, ние не сме изпълнили разпореждането на министър-председателя. Ние си продължихме проверката по случая, съставихме съответните протоколи, които са изведени и са депозирани в деловодството на агенция „Митници”. Действително на следващия ден началника на „Митници” ми звънеше… тези протоколи, видях се… Проверката приключи някъде през нощта около 1,30–2,00 ч. Така че, не са изведени хората веднага, както беше разпоредено. Всичко е документирано и това е, оттам нататък вие си знаете – имаше и съдебна процедура, в която Административният съд е преценил, че митницата неправомерно е отнела лиценза на въпросната фирма, решение, което аз няма как да коментирам.

- Това го разбирам, вие искате да кажете, че въпреки желанието на премиера вие не сте изпълнили желанието на премиера, което звучи някак, не знам, някак си ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване