02/08/11 04:45
(http://e-vestnik.bg/)

Как лъже Бойко - анализ по израженията

Аз съм д-р Кал Лайтмън, нафукан и арогантен британски експерт по измамите. Създал съм нов клон в психологията. Открих, че хората правят микроизражения, които не могат да контролират и които ги издават, когато лъжат. (Всъщност теорията не е моя, а на д-р Пол Екмън, но в сериалчето, в което ме играе Тим Рот, аз обирам целия кредит за това откритие.)

Микроизраженията се появяват за части от секундата. Те не зависят от расата, националността и културата ни, те са вродени и чрез тях понякога разказваме история, която няма нищо общо с думите, излизащи през лъжливите ни уста. Получих на мейла си записи от телевизионни репортажи.

Снимки: от тв екрана

Изпрати ми ги българска блогърка и ме помоли да й кажа дали премиерът ви лъже. Замесил се в някаква история с неправомерно лобиране. Записали го тайно как нарежда по телефона на шефа на митниците ви да даде специални привилегии на някой си Мишо Бирата, който имал пивоварна. Да не го проверява за контрабанда и общо взето да го дава по-ларж с него, не по законов ред. Обаче записите на разговорите били изнесени в медиите и на премиерът ви се наложило публично да се обяснява в Парламента, че това е долна лъжа, манипулация и звуков монтаж.

Снимки: от тв екрана

Та, пита ме въпросната блогърка Виктория – лъже ли премиерът, д-р Лайтмън? Вие сте най-прочутият световен експерт по измамите, работите за американското ФБР, осветлете ни. Каза още, че има блог, в който пише за мъже, жени и техните взаимоотношения и много би искала да даде съвет на читателките си как да хващат мъжете си, когато ги лъжат, че са им верни.

Снимки: от тв екрана

Реших, че мога да се позабавлявам малко с тази история, защото прелюбодейците и корумпираните политици лъжат по един и същ начин. Прегледах записите много внимателно, взех си и преводач от български, за да разбера какво точно казва вашият премиер. Както винаги правя при такива проучвания, най-напред установих базата – що за човек е обектът на изследването ми? Поисках от блогърката стари негови снимки от по-щастливи времена. Това, което тя ми прати, много ми напомни за един американски президент, който също загази в медиен скандал. Буквално го хванаха със смъкнати гащи и коленичила пред него стажантка в публичния… ох, извинете, Белия дом.

И на двете лица е изписано силно самодоволство и презрение към останалите хора. Леко повдигнатата в единия край уста и вирнатата брадичка говорят за това.

Снимки: от тв екрана

Може в този миг да ви казват, че ви обожават и ви се прекланят, че мислят само за вашето добро, но физиономиите им твърдят: Аз съм всесилен, измамих ви всички и ще ви въртя на пръста си както си поискам. Този вид хора са изключително уязвими, защото винаги се намира кой да им скрои шапка. Самодоволството дразни и предизвиква ответна реакция. Нарцисът е с притъпени сетива и обикновено подценява противниците си, не е нащрек. Което накрая му изиграва лоша шега. Това са най-лесните мишени на компромата.

А това са любимите ми снимки. Американският президент Бил Клинтън (снимката вляво) току що е хванат, че мами жена си с младичка стажантка. Излиза на трибуната и произнася историческата реплика „I did not have a sexual relationship with that woman… Miss Lewinski”.

Снимки: от тв екрана

И размахва пръст ...

Публикувана на 02/08/11 04:45 http://e-vestnik.bg/11014/kak-lazhe-boyko-analiz-po-izrazheniyata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване