02/08/11 16:55
(http://www.klassa.bg/)

Ройтерс с нов главен редактор

Thomson Reuters Corp назначи Стивън Адлер за нов главен редактор на агенция Ройтерс, като той поема и поста вицепрезидент на компанията.
От 2007 г. до сега шеф на журналистите в информационния лидер бе Дейвид Слезингър, който се мести в бюрото в Китай, откъдето преди 24 години започва кариерата му в Ройтерс.
Новоназначеният Стивън Адлер работи за медията от 2010 г., в която идва след 5 години на поста главен редактор на световния лидер в икономическата журналистика BusinessWeek. В този период изданието спечели повече от 100 журналистически награди. Преди това той е 16 години в The Wall Street Journal, където ръководи екипа от разследващи журналисти, завоювал три награди „Пулицър“, най-високото отличие за американска журналистика.
Смяната на главния редактор е част от стратегията на 160-годишната информационна агенция за обединяване на управленския ресурс на компанията, белязана от революционното сливане на „Томпсън“ и „Ройтерс корпорейшън“ през 2008 г. и вливането на $16 млрд. инвестиции. Рокадите в управлението са в отговор и на безпрецедентната конкуренция, която настъпи в световната медийна индустрия и налага търсенето на нови гъвкави решения в управлението и по отношение на съдържанието.
„Играчите на пазара нарастват непрекъснато“, казва Стивън Адлер. „Ние трябва да бъдем много убедителни в това, да информираме хората за всичко онова, което се случва.“
От своя страна Том Глосер, изпълнителен директор на Thomson Reuters, коментира: „Нашата голяма надежда и цел е да се максимализират във времето ресурсите, които да ни доведат до журналистическо съвършенство. Ройтерс наложи своята репутация и стандарти, които никой не може да достигне. Ние трябва да отстояваме това ежедневно.“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване