02/08/11 00:01
(http://www.klassa.bg/)

САЩ и Англия начело в The Gunn Report 2010

Иван Върбанов

Световната рекламна мрежа от агенции BBDO със седалище в Ню Йорк е обявена за „Мрежа на годината" за 5-а поредна година в престижния The Gunn Report 2010. BBDO е и най-награждаваната световна мрежа – общо 8 пъти в рамките на 12 години. За сравнение няма друга рекламна агенция, която да е печелила повече от два пъти.
Компанията притежава обширен портфейл от креативни реклами, като използва разнообразен инструментариум, основан на богато творческо съдържание, подчинено на идеята да се докоснат потребителите и да бъде наложена и популяризирана конкретна марка. Сред нейните клиенти са грандове като „Пепси“, „Икономист“, IKEA, FedEx, BBC News, General Electric, Motorola,Crysler, UNICEF, HBO. BBDO се фокусира върху всички направления на реклама.
Бразилското подразделение AlmapBBDO (Сао Пауло) е агенция номер едно в света за трети път според The Gunn Report 2010. Тя спечели и голямата награда в Кан за върхово постижение във всички медийни и маркетингови дисциплини.
BBDO Worldwide е част от Omnicom Group Inc., която е водещ световен лидер в глобалната реклама, маркетинга и корпоративните комуникации, като предоставя услугите си на повече от 5000 клиенти в повече от 100 страни.
The Gunn Report 2010 излъчи за победител сред новите медиа агенции две шведски - DDB Стокхолм и Forsman & Bodenfors (Гьотеборг).
Общо рекламни агенции от четири различни държави обират топнаградите за тв, печатна, дигитална и бляскава реклама. САЩ и Великобритания отново са №1 и №2 в класацията по страни. Нова държава, която се присъедини към Топ 25 за 2010 г., е Турция. По този начин общият брой на страните, които се появяват в състезанието, достига 37.
Едноминутната реклама на Canal + Closet, която е форшпан на комичния разказ на гол мъж, заварен в гардероб при любовницата си, създадена от рекламната агенция BETC Euro RSCG (Париж) на режисьора Matthijs van Heijningen, е първата френска реклама, която печели в категория „Телевизия“.
Кампаниите „Сандалите“, „Средна Англия“ и „Пиърс“ на Dixons.co.uk M & C Saatchi (Лондон) са абсолютните победители в категория "Печатна реклама".
Рекламната кампания на рекламистите от Forsman & Bodenfors (Гьотеборг) за веригата Ikea (Швеция), Facebook Showroom е най-успешната от общо 3-те кампании, представени от Швеция в онлайн рекламата. Тя е следвана от Nike Livestrong кампанията на агенция Wieden + Kennedy (Портланд).
За рекламодател на годината за 10-и пореден път за период от 12 години бе обявен Volkswagen. Nike е другият рекламодател, който се класира всяка година в челните позиции. Най-успешна продуцентска къща според The Gunn Report 2010 е MJZ.
Thanonchai Sornsriwichai е най-успешният режисьор за шести път, а Марчело Серпа, партньор и креативен директор на Almap BBDO, е излъчен за най-добрия редактор на реклама за 2010 г.
The Gunn Report отличава най-успешните печатни и телевизионни рекламни кампании на годината. Първият доклад бе публикуван през 1999 г. и оттогава той се наложи като един от най-авторитетните анализи на рекламни кампании по целия свят.
Иън Барбър, директор комуникации на Рекламната асоциация в Обединеното кралство, коментира: "В доклада се отразяват постиженията на рекламната индустрия и се отчита приносът на медиите и творческата индустрия към световната икономика. Една от целите му е да насърчава лоялната конкуренция между рекламните агенции на международно ниво, както и да стимулира тенденциите и добрите практики, като утвърждава високите стандарти в творчеството и постигането на стратегическите цели на рекламата."
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване