02/09/11 18:12
(http://www.klassa.bg/)

"Ал Кайда" призова за джихад в Египет

Иракският клон на „Ал Кайда“ призова демонстрантите в Египет да изоставят „езическия национализъм“ и „разочароващата демокрация“ и да започнат свещена война за съставяне на правителство, което да наложи шериата, съобщи Евронюз.
За първи път терористичната организация прави изявление по повод на кризата в Египет, отбелязва телевизията. Междувременно сблъсъците в Кайро между поддръжници и опоненти на египетския президент Хосни Мубарак продължиха и вчера. Най-малко четирима души бяха убити, а 13 пострадаха на площад „Тахрир“ в центъра на столицата.
Египетският вицепрезидент Омар Сюлейман заяви, че властите не могат да търпят още дълго продължаващите протести. В остро изказване пред агенция МЕНА Сюлейман каза, че кризата трябва да приключи възможно най-скоро. Няма да има сваляне на режима и незабавно оттегляне на Мубарак, предупреди той. Сюлейман разкри, че сред хилядите затворници, които избягаха от затворите в Египет миналия месец, е имало и активисти на „Ал Кайда“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване