02/09/11 16:45
(http://www.klassa.bg/)

Европейските клубове против едни и същи футболисти да играят на Евро 2012 и на олимпиадата

Водещите европейски клубове поискаха играчите им да участват максимум в един голям международен турнир на година. Вицепрезидентът на асоциацията на европейските клубове Умберто Гандини заяви след генералната асамблея на организацията, че е взето решение да се постави пред УЕФА въпросът относно това, да се забранява на националните федерации да разчитат на едни и същи футболисти за участие на Европейско първенство в Украйна и Полша и на олимпийския футболен турнир в Лондон през 2012 година. Според Гандини това е неправилно и вреди не само на здравето на играчите, но и на подготовката на клубовете преди сезона. "Не мисля, че е правилно едни и същи футболисти да участват на европейско първенство, а няколко седмици по-късно и на олимпийските игри. Няма смисъл един играч да участва на два големи турнира за толкова кратък период от време. Затова ние се обърнахме с молба към УЕФА да забрани на националните федерация да разчитат на едни и същи футболисти за двата турнира", аргументира се Умберто Гандини.
Според него участието в два турнира вреди не само на здравето на играчите, но и на подготовката на клубовете преди сезона. Проблемът е най-сериозен за британските футболисти, тъй като домакините на игрите ще искат силно представяне. Все още не е ясно дали тимът на игрите ще бъде съставен от всичките британски футболни асоциации или само от Англия. "Олимпийските игри не са част от международния календар, но се очертава да се повтори ситуацията от 2008 г., когато клубовете бяха помолени да освободят играчите си. Надяваме се да дискутираме въпроса, без да се стига до конфликтите от 2008-а", завърши Гандини.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване