02/09/11 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Кристоф Инерхофер взе златото в Супер-Г

Кристоф Инерхофер (Италия) е новият световен шампион в супергигантския слалом, след като италианецът триумфира в първия старт при мъжете на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен, Германия. Инерхофер, който записва първия си сериозен успех на голям шампионат, финишира първи на пистата "Кандахар 2" с време 1:38.33 минути. Сребърният медал остана за Ханес Райхелт (Австрия), който завърши на 0,60 секунди от победителя. Водачът в генералното класиране за Световната купа Ивица Костелич (Хърватия) завоюва бронзoвото отличие, приключвайки на 0,72 секунди след Инерхофер.
Новият световен шампион, който има едва една победа за Световната купа в своята кариера, наследява на трона в дисциплината Дидие Кюш. Швейцарецът, който вчера остана четвърти, грабна първото място в Супер-Г на шампионата преди две години във Вал д'Изер. Българинът Георги Георгиев зае престижното 30-о място с време 1:45,23 мин. Никола Чонгаров пък не завърши състезанието. Следващият старт при мъжете в Гармиш е на 12 февруари – спускане.
По време на световното в Гармиш-Партенкирхен ще станат ясни последните четирима световноизвестни алпийци, които ще стартират на Витоша в демонстрационно състезание, преди да отидат в Банско. Състезанието на „Витошко лале” ще се проведе часове след пристигането на чартърите със скиорите за Световната купа в Банско. Известно е, че олимпийският шампион в комбинацията по ски от олимпиадата в Торино 2006 и двукратен носител на малката Световна купа в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ) ще стартира в паралелния слалом на Витоша на 24 февруари. Поканата на БФСки е приел и най-добрият скиор при мъжете на Германия Феликс Нойройтер. През януари участие в демонстративното състезание потвърдиха и шампионът на Супер-Г от Ванкувър 2010 Аксел Лунд Свиндал (Нор) и носителят на малкия глобус в слалома за 2010 г Райнфрид Хербст (Ав).
Паралелният слалом на Витоша ще е с благотворителна цел в подкрепа на младите таланти в българските ски. Състезанието се организира от Българската федерация ски по желание на Международната федерация с цел популяризирането на Световната купа и големите ски курорти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване