02/09/11 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Рекламните постъпления на Twitter скачат през 2011 г.

Въпреки че Twitter получи достатъчно внимание от страна на медиите, все още социалната мрежа има относително малка аудитория. Според данни на The Pew Internet & American Life Project едва 8% от американците през 2010 г. са използвали онлайн услугата. Въпреки това анализаторите заявяват предпазливо оптимизъм за продуктите на Twitter и рекламните инвестиции в платформата. eMarketer очаква, че компанията ще имат $150 млн. приходи през тази година, като по-голямата част от тях ще дойдат от САЩ. Ако прогнозата се сбъдне, това ще бъде значително увеличение спрямо постъпленията на стойност $45 милиона, реализирани през първата година, в която мрежата продава реклама – 2010 г. Все пак прогнозите за перспективите на база анализа са твърдо оптимистични – до 2012 г. рекламните инвестиции ще са около $250 млн.
"Ако Twitter може да се развива и разраства и ръководството на компанията успешно може да убеди търговците, че ще успее да се установи като втори играч на пазара след Facebook, тя ще успее да получи приходи", заяви Дебра Ахо Уилямсън, главен анализатор на eMarketer.
Паричните постъпления на Twitter ще бъдат насочени към технологичните съображения през тази година, успоредно с популяризирането на собствените продукти на компанията и във връзка с предстоящото стартиране на самостоятелна платформа, подобна на успешно въведената от Facebook система за рекламно таргетиране.
Въпреки че приходите на социалната мрежа за микроблогиране ще бъдат малки в сравнение с тези на Facebook, през следващата година eMarketer очаква Twitter да реализира по-високи стойности от реклама в сравнение с MySpace, който все повече губи популярност.
Според ComScore Twitter, която беше определена за най-популярната английска дума за миналата година, изпреварвайки Обама и H1N1, е застигнал MySpace по брой на месечни уникални посетители след август 2010 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване