02/10/11 22:01
(http://e-vestnik.bg/)

Защо все изникват версии, че някой сам си е сложил бомба? + фотогалерия

Входът на редакцията на в. “Галерия”. Снимка: Булфото

Бомбата пред в. „Галерия” стана най-коментираната новина по медиите и в интернет-форумите. Какви ли не версии - точно когато дошли едни еврокомисари и т. н. Веднага избуяха конспиративни теории. По традиция в България много вървят конспиративните теории. Може би бомбаджиите точно това експлоатират. Да гръмнем нещо, пък глей после какви теории ще излязат…

Първият взрив, насочен срещу медии и журналисти беше през 1992 г. Гръмнаха една вечер мерцедеса на издателя на „168 часа” и „24 часа” Петьо Блъсков. Тогава самото МВР обяви в съобщение за пресата, че има версия, според която сам Блъсков може да си е гръмнал мерцедеса. Абсурдна версия на абсурдно МВР. Защото от взрива, който беше пред дома на Блъсков, бременната му жена роди преждевременно, слава Богу, всичко се размина без последствия.

На свой ред Блъсков обяви чрез медиите си нещо в смисъл, че виновна е синьо-червената мъгла. А тогавашният му сподвижник Валери Найденов написа коментар, че в. „Дума” и в. „Демокрация” гръмнали мерцедеса. А самият той година по-рано беше зам.-главен редактор на „Дума”.

От тогава, при всеки взрив пред редакция, се сипят обвинения, че потърпевшите може сами да са си го гръмнали, да си направят реклама. И съответните контра обвинения.
Сегашният взрив пред в. „Галерия” повтаря взрива пред в. „Труд” пред старата му редакция на „Дондуков” през 1998 г. Сегашният беше в 5,20 сутринта, тогавашният в 1 часа през нощта. Тогава се изпочупиха прозорците няколко етажа нагоре, дори от отсрещната страна на „Дондуков”, но редакцията не пострада. Сега има повече поражения в редакцията на “Галерия” и е късмет, че нощният пазач не е бил във фоайето или зад вратата, защото можеше да е мъртъв. През 1998 г. в някои вестници се прокрадна версия, че от „Труд” може сами да са си турили бомба.
Тогава на власт беше правителството на Костов, вътрешен министър беше Богомил Бонев, набързо произведен млад генерал, подобно на Борисов. Тогава заловиха трима, но след като ги държаха повече от година по арести ги пуснаха, а съдът ги оправда. Имаше обвинения, че им платил цар Киро. Май пак беше фантастична версия на МВР.

Зам.-главният редактор на в. “Галерия” влиза през разрушения вход на редакцията. Снимка: Булфото
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване