02/13/11 17:02
(http://www.klassa.bg/)

Можем да конкурираме с качествени продукти

България не може да бъде световен фактор във винопроизводството, но може да произвежда качествени продукти, заяви в интервю за радио "Фокус" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той бе категоричен, че това, което българският земеделец трябва да направи, е да произвежда качествена продукция. България произвежда под 1% от зърното в света, сигурно и под 1% от виното в света. Но ние винаги сме се славили с вкуса на нашите плодове, зеленчуци, сирена, вино. Важно е да създадем качествени продукти, с които да заемем определената ни ниша, обясни министърът. Той отбеляза вчера традиционния празник Трифон Зарезан на лозовия масив на изба в село Капатово, община Петрич. Найденов каза, че е избрал да посети точно този масив, защото е много добър модел. Модел на създаване на нещо в нищото. Това, което е направено на този блок, е прекрасно, но около него има пустееща земя.
Земеделският министър заедно със заместник изпълнителния директор на ДФ"Земеделие" Драгомир Господинов посети вчера изба "Златен Рожен“ в с. Капатово, където отпразнуваха традиционния празник Трифон Зарезан. Днес Найденов ще посети изба „Беса Валей“ в с. Огняново, община Пазарджик.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване