02/15/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

БФС отрече за контролата с Боливия

Българският футболен съюз отхвърли официално с комюнике информацията, че националите са имали уговорена контрола с тима на Боливия. Според родната централа проверката е била журналистическа измислица и въобще не е имало планове за подобен мач. От федерацията на латиноамериканската страна обаче ясно посочват, че подобен мач е бил организиран. От БФС пуснаха декларация, в която се дава обяснение на ситуацията.
Ето пълния текст на комюникето:
"Българският футболен съюз официално заявява, че никога не е имал и няма уреден приятелски мач за националния отбор със съперник Боливия. Става дума за поредните журналистически интерпретации и откровени измислици, които обслужват нечии интереси. Официалната дата на ФИФА за контрола на националните отбори е 29 март, а не 28 март, както неадекватно се появи информация. За тази дата се водят преговори със Словакия и това беше официално съобщено от БФС пред медиите. Контрола с Боливия изобщо не е предвиждана и не са водени никакви разговори с никого за такава.
Преди повече от месец в официалния сайт на ФИФА бе публикуван мач Боливия - България за датата 29 март. Официалният сайт на ФИФА обаче ползва информация не само от съответните федерации, но и от мениджъри, както и от агенции. След писмена молба от пресаташето на БФС Павел Колев до ФИФА с обяснението, че за въпросната дата - 29 март, националният отбор на България все още търси съперник и не е уговарял мач с Боливия, информацията беше свалена от сайта на ФИФА. Световната футболна федерация поднесе своите извинения за погрешната информация и не е забранявала никакви мачове нито на България, нито на Боливия. Всичко останало са фантазии и целенасочени лъжи, поднесени от медии, отдавна загубили читателското доверие."
Не на такова мнение са от федерацията на Боливия, където на официалния сайт все още стои новината, където се дава информация за договорената контрола с националите. В публикацията пише за три мача на тима, които ще се проведат в Анталия - срещу Латвия на 9 февруари, срещу Финландия на 25 март и срещу България на 29 март. Първият мач вече се изигра, завършвайки 1:2 за европейците, и предизвика скандал, след като бяха отсъдени три дузпи в двубоя. Веднага след този мач на същия стадион се игра и контролата на България с Естония, където пък бяха отсъдени четири.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване