02/16/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Румен Миланов ще оглави БОРКОР

Бившият шеф на НСБОП и НСО о.р. ген. Румен Миланов ще оглави Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, наречен накратко БОРКОР. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. „Помолил съм го да покани за свои помощници Елеонора Николова и Петко Сертов, добави той. Николова е бивш депутат от СДС, а Сертов е бивш шеф на ДАНС. Борисов отрече информации в медиите, че Румен Миланов ще бъде бъдещ член на правителството. Структурата БОРКОР, която е на подчинение на Цветан Цветанов, бе създадена миналия ноември с правителствено решение.
В БОРКОР ще работят хора, свързани с инспекторатите на всички министерства, ще има служители с трудови договори и дългосрочно командировани служители, обясни вчера Цветан Цветанов. Според вътрешния министър БОРКОР няма нищо общо с компетентностите на ДАНС и няма да има дублиране на функциите.
В центъра ще работят 155 души от различни ведомства, като за първата година издръжката ще е 8 млн. лв. 40 души ще е щатната бройка. За заплати на щатния персонал са предвидени 579 215 лв., или около 1206 лв. на човек.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване